Voorlopig nog geen kuuroord Fuente Santa

Het plan van de eilandregering was interessant.  Architecten uit de gehele wereld stuurden een ontwerp in voor een openbaar kuuroord in het zuiden van La Palma. Het beste ontwerp werd gekozen,  het wachten was alleen nog op de laatste stap; de vergunning.

Afbeelding: ontwerp openbare kuuroord van de eilandregering.

De rechter
Niet iedereen was enthousiast. Wie is de eigenaar van het geneeskrachtige water? En mag je eigenlijk wel bouwen in een bescherm natuurgebied?

Het plan werd ter beoordeling naar de rechter gebracht en deze antwoordde: het gebied waarop de eilandregering het kuuroord wil bouwen kan niet worden onteigend.

De vereniging Agua para La Palma die de rechtszaak had aangespannen is tevreden. Het plan van de eilandregering is van de baan, het ontwerp kan de prullenbak in.

Toegang vanaf Playa Echentive naar Fuente Santa.

Atractie van wereldklasse
Agua
 para la Palma zegt een veel beter plan te hebben. Het plan wordt volgens de vereniging gesteund door een multidisciplinair team van de beste deskundigen en door de overgrote meerderheid van de toeristische ondernemingen op La Palma.

Het plan heeft volgens Agua para La Palma de steun van de meerderheid van de eigenaren van de grond en kan onmiddellijk van start gaan, zodat het eiland binnen een redelijke termijn kan beschikken over een toeristische attractie van wereldklasse die ons eiland weer op het pad van groei en welvaart zou brengen.

Hoe het plan er precies uit gaat zien wordt niet vermeld.

Wordt vervolgd!

Bron: eltime.es

Gerelateerde berichten:
water-van-heilige-bron-minder-warm/
bouw-kuuroord-la-palma-stuit-op-hijuelas/
kuuroord-zuiden-la-palma/

1 gedachte over “Voorlopig nog geen kuuroord Fuente Santa”

  1. “Hoe het plan er precies uit gaat zien wordt niet vermeld.”
    Toch geruststellend dat politiek overal hetzelfde is.

    Een risico wat altijd op de loer ligt is een Puerto de Tazacorte 2.0 dus ik weet niet of de bewoners nu heel rouwig moeten zijn dat hier een streep doorheen gaat. Of zoals mijn vrouw altijd tegen mij zegt; “maak eerst eens iets af voordat je aan iets nieuws begint”. Daarbij heeft het eiland genoeg uitdagingen, en met de jongste vulkaan van Europa een veel sterker Unique Selling Point.

    Ik hou de vliegtickets voor de Meivakantie alweer in de gaten! Tiempo para ir a casa ;)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven