Kuuroord in zuiden La Palma stap dichterbij

Het realiseren van een kuuroord in het zuiden van La Palma is een stap dichterbij gekomen. Het bedrijf Subita uit Galicië heeft een contract ondertekend om de thermische baden ´Piedra de Fuego` in het zuiden van La Palma te bouwen. Subita is gespecialiseerd in het aanleggen van spa en welnessbaden.

Het ontwerp van de architect Federico Soriano Pelae bestaat uit natuurlijk gevormde vijvers die met elkaar door middel van gaten en kanaaltjes met elkaar in verbinding staan. De verschillende baden van het complex zullen worden gevuld met het water van de thermische bron Fuente Santa.

kuuroord la palma

De geneeskrachtige bron Fuente Santa trok in de zestiende en zeventiende eeuw bezoekers uit Amerika en Europa om te genezen van ziektes zoals syfilis, lepra, reuma, artrose en huidziektes.

Het geneeskrachtige water van Fuente Santa werd geëxporteerd naar Cuba en Antwerpen waar het in kleine hoeveelheden werd verkocht als medicijn. Tijdens de eruptie van de San Antonio in 1677 verdween de Fuente Santa onder een dikke laag lava.

Pas in 2005 werd de geneeskrachtig bron teruggevonden aan de voet van de vulkaan Teneguia en iets ten oosten van het strand Playa Echentive. Een tunnel van 200 meter lengte geeft vanaf het strand toegang tot het water van de Fuente Santa.

De verwachting is dat de werkzaamheden binnen twee jaar zullen starten, er is een budget van 12 miljoen euro om het kuuroord te realiseren.

Bron: La Palma Nieuws Foto: Tokitan
Gerelateerde artikelen: gebied-rond-te-bouwen-kuuroord-potentieel-archeologisch

Scroll naar boven