Water van Heilige Bron minder warm

Hoog op de prioriteitenlijst van de eilandregering staat het realiseren van een kuuroord in het zuiden van La Palma.

Het geneeskrachtige water van de bron Fuente te Santa (Heilige Bron)  bracht het zuiden in het verleden rijkdom totdat een vulkaaneruptie de bron bedolf onder een dikke laag lava.

Toegang tot de tunnel naar de Fuente Santo, de Heilige Bron.

De bron is na jarenlang zoeken en graven teruggevonden. Een lange tunnel dwars door het lava gaat naar het geneeskrachtige water. De tunnel naar de bron is vanaf de ontdekking in 2005 met een ijzeren hek afgesloten.

Er is inmiddels een ontwerp voor een gratis toegankelijk kuuroord bestaande uit verschillende baden. De eilandregering is begonnen om eigenaren van omringende stukken land te onteigenen en er is geld om het project te realiseren.

De ontdekker van de bron en inmiddels gepensioneerde ingenieur Carlos Soler heeft zo zijn bedenkingen bij het geplande kuuroord.
´Toen de bron werd ontdekt was de temperatuur van het water tussen 42 en 45 graden Celsius. Sinds de lucht in de tunnel wordt ververst is de watertemperatuur met maar liefst 12 graden gedaald.`

Ontwerp van kuuroord in Fuencaliente.

Door de verlaging van de temperatuur heeft het water van de Heilige Bron volgens Carlos Soler zijn geneeskrachtige eigenschappen verloren.

Carlos Soler bekritiseert het project dat is gekozen om de infrastructuur van de Heilige Bron te ontwikkelen. Het ontwerp is volgens de gepensioneerde ingenieur geen Spa maar een waterpark.

De ontdekker van de Fuente Santo zegt dat de tunnel naar de bron voor hem gesloten blijft vanwege zijn kritiek op het project en de ontdekking dat het water van de Fuente Santa is afgekoeld.

Bron: El Time Foto: Islabentura.
Gerelateerde artikelen: kuuroord-zuiden-la-palma

1 gedachte over “Water van Heilige Bron minder warm”

  1. Martijn Vasters

    Ik was daar dus vorige maand. Helemaal hoopvol om in het warme water te springen. Bleek dat er helemaal niks te doen was. Het vijvertje vooraan de poort was koud. En niemand te bekennen. Van een koude kermis thuis komen :)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven