Puerto Naos en Bombilla nog altijd gesloten

De toegang tot Puerto Naos en Bombilla is nog altijd afgesloten. De gassen van de vulkaan die hier aan de oppervlakte komen, maken het nog altijd onmogelijk om in de populaire badplaats te verblijven.

Het strand van Puerto Naos. (Foto van voor de vulkaanuitbarsting S.W.)

CO2
Na bijna 5 maanden na de vulkaaneruptie is er nog steeds sprake van een zeer hoge aanwezigheid van CO2. De gassen zijn zeer schadelijk voor de gezondheid, vooral in gesloten ruimten. De Guardia Civil voorspelt GEEN verbetering op korte termijn.

Esteban van de Guardia Civil vertelde aan de journalist van El Time.es : ´De harde realiteit is dat er geen enkele aanwijzing van verbetering is. De kans is vrijwel uitgesloten dat de bewoners van Puerto Naos en Bombilla spoedig kunnen terugkeren naar hun huis.’

Overlast van de vulkaangassen op La Palma is er uitsluitend in Bombilla en Puerto Naos. Alle andere stranden op La Palma zoals de playa van Tazacorte en Charco Verde zijn geopend.

Bron: ElTime.es

Link: de stranden van La Palma

5 gedachten over “Puerto Naos en Bombilla nog altijd gesloten”

 1. Wat erg voor de inwoners en restaurants! En de verhuur van appartementen en hotel!

 2. Wouter van Wijngaarden

  Charco Verde, één van mijn favoriete stranden. Maar ja, voor je er bent vanuit de gemeente El Paso of Tijarafe…als volgend jaar de nieuwe weg open is voor verkeer gaan we er zeker bij ons volgende bezoek weer naartoe.
  Voor de bewoners lijkt me dit heel moeilijk; enerzijds de opluchting dat je huis er nog staat, anderzijds geen idee hebben wanneer je er weer naartoe mag.

 3. Marc Smout

  Verschrikkelijk voor de bewoners ; en er is blijkbaar geen perspectief !

 4. Desire Brokerhof

  Ha Siepko, je schrijft al een paar keer over het giftige CO2, maar je zult Zwaveldioxide bedoelen (SO2) of zwavelwaterstof (H2S). Beide zijn giftig – de tweede het meest. CO2 is het broeikasgas dat we zelf (ook) uitademen na de verbranding van zuurstof.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven