Met QR-code naar strand Puerto Naos

La Palma begint het jaar goed met de opening op 15 januari van het zuidelijke deel van het strand van Puerto Naos. Ook kunnen de bewoners van 22 woningen in het zuidelijke deel van Puerto Naos terugkeren naar huis.

Het goede nieuws is dat de uitstoot van CO2 in dit deel van Puerto Naos is gedaald. Het is te hopen dat deze daling doorzet, waardoor alle bewoners en badgasten kunnen terugkeren en de terrassen weer open kunnen.

Winkels en terrassen gesloten
Essentiële diensten zoals de apotheek van Puerto Naos blijven nog gesloten omdat het gelegen is in het gebied met nog altijd een te hoge concentratie CO2. De supermarkt, waar de CO2-waardes aanzienlijk lager zijn, heeft meer monitoring nodig en blijft tot die tijd dicht.

QR-code
Voordat je de handdoek uitlegt en je parasol in het zand steekt op het maagdelijke strand van Puerto Naos, moet je een QR-code aanvragen. Mocht je dat te veel gedoe vinden, dan raad ik je aan om nog 5 kilometer zuidelijker te rijden naar het heerlijke strandje Playa Charco Verde.

Om een van de eerste badgasten te zijn op het strand van Puerto Naos na de eruptie van de Tajogaite, vraag je de QR-code aan. Ga daarvoor naar: QR-code Puerto Naos 

De vergunning kan vanaf maandag worden aangevraagd. Een heel gedoe, maar met deze QR-code heb je het recht om gedurende 6 maanden elke dag, en zolang als je dat zou willen, te genieten van het zuidelijke deel van het strand van Puerto Naos.

Bron: prensa La Palma Foto´s: La Palma Oceaanzicht

Meer informatie: terugkeer-eerste-bewoners-puerto-naos/

Hulp bij invullen QR-code:
Tarea: particulares
Ubicación: Playa
Indique el color: Azul
Dirección: adres
Fecha: datum, maximaal 3 maanden
Descripción de la tarea: visitar la playa
Nombre: naam
Documento: nummer paspoort, ID of Nie
Teléfono: telefoon nummer (Er wordt geen buitenlands telefoonnumer geaccepteerd vul daarom in bv 600600623
E-mail: e-mail
Matricula: kenteken auto
Seleccionar archivo: download kopie paspoort, ID of Nie

We wensen je succes met het verkrijgen van de QR-code en veel plezier op het strand van Puerto Naos.

6 gedachten over “Met QR-code naar strand Puerto Naos”

 1. Egbert Delfos

  Wat een positieve ontwikkeling voor een deel van de inwoners en hopelijk ook toeristische medebewoners. Ach, als je wat verder nadenkt dan is de QR-code aanvragen een kleine moeite. Het toerisme heeft al zoveel tegenslag ondervonden.

 2. Wat geweldig! Voor mij te laat, maar voor andere mensen fijn en zeker voor de bewoners.

 3. Els Braeken

  Een positieve vooruitgang dat er terug een mogelijkheid is om daar heerlijk te kunnen vertoeven. Het is idd een kleine moeite om deze QR code aan te vragen die dan gedurende maanden geldig is. ( gaan we zeker ook doen als we hopelijk terugkomen dit jaar..) Echter begrijp ik niet wat de meerwaarde of het doel van deze code is. Wat is het verschil of je daar alleen bent of met 100 , 1000 en meer…? Siepko heb jij daar een verklaring voor? Groetjes en tot ziens

 4. Joost en Heleen

  We zitten pal boven Puerto Naos (in appartement La Muralla), maar nog geen enkele beweging te zien op het strand deze dagen! Maar we zitten natuurlijk niet de hele dag te loeren. Hopelijk vinden mensen de QR-code niet te omslachtig.

 5. Je kunt bij het aanvragen alleen een Spaans telefoonnummer invullen. Als je geen spaans nummer hebt is er de volgende oplossing: Vul bij descripción de la tarea na “visitar Playa” aansluitend je mobile telefoonnummer in, (voor een Nederlandse mobiel met 0031 ervoor en dan 6 ……..). Verderop bij de vraag naar telefoonnummer vul je 600600600 in. Bron: https://www.idafe.com/German/51blog_de.html

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven