Tot ziens La Palma! Hallo Tajogaite!

De naam van ons eilandje is verwarrend, blijkt wel uit al die e-mails die we nog altijd ontvangen van bezoekers die Palma de Mallorca of Las Palmas op Gran Canaria hebben geboekt maar naar La Palma willen.

De minister-president van Spanje, Pedro Sánchez, heeft in overleg met de regering van de Canarische Eilanden en het eilandbestuur van La Palma besloten om een einde te maken aan alle verwarring.

Vulkaan Tajogaite (foto: onbekend)

De opvallende en unieke naam Tajogaite zal volgens onze minister-president niet alleen alle verwarring wegnemen, maar ook het toeristische aantrekkingsvermogen op lange termijn vergroten.

De naam “Isla de Tajogaite” wordt deze week gepubliceerd in het Staatsblad (BOE). Vanaf dit moment vlieg je niet meer naar La Palma, maar naar Tajogaite. Tajogaite is de naam van de vulkaan die in 2021 tot eruptie kwam.

De historicus van het eiland Jorge Pais ziet de naamsverandering als een eerbetoon aan de oude bewoners van het nu voormalige eiland La Palma.

“Ik heb altijd gedacht dat Tajogaite een ideale naam was om alles te identificeren wat met dit eiland te maken heeft. Het is zonder twijfel een goede zet, en ik hoop dat de bewoners van La Palma, of Tajogaiteros, dat ook zo zien.”

Om heel eerlijke te zijn, het is even wennen dat we geen Palmeros meer zijn maar vanaf vandaag Tajogateros worden genoemd.

Terwijl ik opzoek was naar een ezelsbruggetje om mijn nieuwe status als Tajogatero gemakkelijker te kunnen onthouden begon ik onraad te ruiken.

De nieuwe naam werd gepresenteerd op Dia de los Santos Inocentes, de dag van de onschuldige heiligen. Dia de los Santos Inocentes is het equivalent van 1 april.

Daar was ik mooi ingetrapt.

Siepko

Alles over de Tajogaite

8 gedachten over “Tot ziens La Palma! Hallo Tajogaite!”

 1. Gelukkig maar dat het een 1 april op z’n La Palma’s was, want die nieuwe naam lijkt me zeker voor toeristen een ondoenlijke zaak….

 2. Inderdaad verwarrend la palma las palma …..
  Gelukkig zegt dit meer over de toeristen dan over het prachtige eiland la palma

 3. DELFOS EGBERT

  Triest, de teloorgang van La Palma dankzij een politicus c.q. minister-president. Het zou een meer positief effect op het toerisme en dus de inkomsten voor de palmeros zijn geweest wanneer de naam La Palma positiever zou zijn belicht.
  Het is juist toeristisch en zakelijk beter zijn om de positieve elementen van La Palma te promoten.
  Moet Sicilie voortaan ook Isla Etna heten?. Zo zijn er meer voorbeelden van tragische gebeurtenissen voor de bewoners.
  Ministerpresident, ga eens een jaar stage lopen op La Palma.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven