Terugkeer eerste bewoners Puerto Naos

De nieuwe minister-president van de eilandregering had er zijn speerpunt van gemaakt tijdens de verkiezingen: de terugkeer van bewoners naar Puerto Naos.

Na de eruptie van de Tajogaite-vulkaan in september 2021 werden de bewoners geëvacueerd vanwege de hoge concentraties CO2.

Het was lang stil, maar vandaag komt het goede nieuws voor de bewoners van 139 huizen in Puerto Naos dat ze kunnen terugkeren.

Het gaat om een gedeeltelijke heropening voor de wijk Los Lajones. Bewoners uit andere wijken in Puerto Naos moeten meer geduld hebben.

Veiligheid is het allerbelangrijkste, zegt Sergio Rodríguez. De terugkeer zal stap voor stap plaatsvinden. Een aantal gebieden in Puerto Naos blijft ook voor de bewoners die terugkeren gesloten. Deze delen zijn omheind. Bovendien kan er nog geen gebruik worden gemaakt van garages en kelders.

Dat de bewoners van de 139 huizen deze week nog de kerstboom kunnen optuigen in Puerto Naos is goed nieuws. De hoop is dat er het komende jaar meerdere woningen zullen volgen.

Bron: el time.es Foto: La Palma Oceaanzicht

8 gedachten over “Terugkeer eerste bewoners Puerto Naos”

  1. Heika Smook

    Dat is zeker goed nieuws voor deze mensen. Wordt een gedenkwaardige kerst.
    Gr. Heika

  2. Wat een mooi nieuws vlak voor Kerstmis, hopelijk mag de rest van de inwoners snel volgen

  3. Dat is gewoon te gek zeg!
    Fantastisch voor al die mensen.
    Hopelijk blijft het goed gaan.

  4. Egbert Delfos

    Een goede en verantwoorde stap voor dit deel van de inwoners. Hopelijk kunnen als goede begin van 2024 meerdere bewoners na ruim 2 jaar aan huis.

  5. Wat fijn dat deze eerste stap is gezet Een kerst die de geschiedenis in gaat.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven