Mogelijkheden geothermische centrale op La Palma

Op Sao Miguel, het grootste eiland van de Azoren, doen ze het al; elektriciteit opwekken door middel van geothermie.

Gaat het La Palma ook lukken om ten minste de helft van alle energie die nodig is op het eiland te halen door het hete water uit de bodem te benutten?

Geothermische centrale
Het project om te gaan boren in het gebied Fuencaliente en Mazo is al ingediend . Als het gaat lukken, zal La Palma het eerste gebied in Spanje zijn dat een geothermische centrale zal herbergen. Voor het zover is, moeten eerst oppervlaktemetingen worden verricht om te bepalen waar de hete waterbron zou kunnen zijn.

De keuze voor Fuencaliente en Mazo heeft te maken met het feit dat hier het grondgebruik gereguleerd is. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om een centrale te installeren.

250 graden
Om heet water te vinden in de bodem hoef je niet dicht bij de vulkaan te zoeken. Waar naar gezocht wordt, zijn de meest primitieve wateren. Dit water bevindt zich diep onder het eiland. Het water moet een temperatuur hebben van ongeveer 250 graden.

Voordelen overweldigend
Geothermie is een schone energiebron en de voordelen volgens de ingenieur die het project leidt, zijn overweldigend.

In vergelijking met zonne-energie met een dakgrootte van een sporthal kun je gedurende 5 uur 100 kilowatt energie opwekken. Met een geothermische centrale, die niet veel groter is, kun je 10.000 kilowatt energie genereren gedurende 24 uur per dag, het hele jaar door.

Bron: el time.es Foto boven: Wijipedia, geothermische centrale IJsland

Meer informatie over aardwarmte: https://nl.wikipedia.org/wiki/Aardwarmte

 

4 gedachten over “Mogelijkheden geothermische centrale op La Palma”

  1. Heika Smook

    Ik hoop voor het eilandstaat dit gaat lukken. Is veel efficiënter ook dan die grote velden zonnepanelen die hier overal staan. En de vele windmolens. Verschrikkelijk.
    Gr. Heika

  2. Dat zou echt een goede zet zijn! De elektriciteit centrale in SC doet zo’n afbreuk aan het eiland.. werkende in de energie moet ik maar op geothermie gaan storten. Ik zie toekomstige mogelijkheden om ook inwoner van LP te worden ;-)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven