Sierraden uit de as geboren op La Palma

In de week dat de Europese markt op slot gaat voor diamanten uit Rusland, waarmee miljarden euros worden verdiend, komt La Palma met een innovatief plan.

Het plan, met de naam ‘Renacer de las Cenizas’ (wedergeboorte uit de as), onderzoekt de mogelijkheid om as die op het eiland is ontstaan na de recente vulkaanuitbarsting om te zetten in  sieraden en modeaccessoires. Het project wordt geleid door de kunstopleiding op La Palma onder leiding van Manolo Blahnik.

Oorbellen gemaakt door Volcan Verde in Tazacorte.

Volcan Verde
Ook het prestigieuze sieradenbedrijf TOUS en de Universiteit van Gran Canaria zijn betrokken bij de ontwikkeling. De resultaten zullen binnenkort worden gepresenteerd.

‘Renacer de las Cenizas’ bevordert chemisch onderzoek naar de creatie van duurzame vaste materialen die kunnen worden toegepast in originele ontwerpen, waardoor het gebruik van minder milieuvriendelijke producten kan worden verminderd. Het is nog de vraag of de sieraden, vervaardigd van de as van de vulkaan Tajogaite, de Russische diamanten overbodig zullen maken.

Voor wie niet kan wachten tot de veelbelovende sieraden van as worden gepresenteerd, bezoekt op La Palma de edelsmeden die vulkanisch gesteente verwerken in hun sieraden.

Gerelateerde link: Volcan Verde, sierraden gemaakt met vulkanisch gesteente 

 

2 gedachten over “Sierraden uit de as geboren op La Palma”

  1. Heika Smook

    Dit is nu wat je noemt van de nood een deugd maken. Knap bedacht. Gr. Heika

  2. Jaren geleden kocht ik al bij de juwelierszaak aan de Plaza in Los Llanos
    ring en hanger met lavasteen !
    Deze Duitse eigenaar in Tazacorte bespeelt de markt slim dat moet ik hem nageven.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven