Wachten in ruil voor een glimlach

Op La Palma gaat het leven een beetje langzamer en is geduld een schone zaak.

Ga je in de ochtend naar de gemeente om even snel wat te regelen dan kan dat wel eens frustrerend zijn wanneer je haast hebt.

Het strand van Los Cancajos behoort tot de gemeente Brenja Baja.

Ontbijten
Het ontbijten valt onder diensttijd en vindt plaats bij toerbeurt tussen half tien en half twaalf. Het gemeentehuis is rond deze tijd onderbezet en na half twaalf heeft het werk zich dermate opgestapeld dat je nog altijd even moeten wachten.

Ik heb niet de indruk dat er over de trage afhandeling op La Palma wordt geklaagd. Immers, het is zoals het is en de enige remedie tegen frustratie is om in alle rust te wachten tot je aan de beurt bent. Met een beetje geluk tref je een bekende die je al een tijd niet hebt gesproken en ook in de rij staat te wachten.

De burgemeester van Brenja Baja Jonathan Felipe (foto: Eldia.es).

Sporten
De bewoners van Brenja Baja in het oosten van La Palma zullen, als het plan van de burgemeester doorgaat, nog iets langer geduld moeten hebben bij het aanvragen van een stempel op een belangrijk papier.

De burgemeester Jonathan Felipe zet zich in voor een beter evenwicht tussen werk en privéleven voor de ambtenaren. Jonathan Felipe heeft een voorstel ingediend om een effectief uur lichaamsbeweging tijdens de werkdag mogelijk te maken om de ambtenaren in staat te stellen hun gezondheid te verbeteren.

Effectieve tijd
Vooral het woord effectief vind ik goed gekozen door de burgemeester. Ben je een kitesurfer dan gaat het effectief om de tijd dat je op de surfplank wordt voortgetrokken door de wind. Je hebt immers recht op een uur sport tijdens werktijd inclusief reis en douchetijd.

De glimlach van een ambtenaar
De burgemeester benadrukt dat sporten onder werktijd al succesvol wordt toegepast door multinationals. Een beter evenwicht tussen werk en privéleven lijdt tot gelukkigere werknemers en een hogere werkprestatie.

Ik ben er van overtuigd dat de bewoners van Brenja Baja het er graag voor over hebben om langer te wachten voor het loket van de gemeente in ruil voor een glimlach van hun topfitte ambtenaren.

 

5 gedachten over “Wachten in ruil voor een glimlach”

 1. Joseline Mollet

  Wow, wat een geweldig initiatief. Dat is misschien een goed idee voor in Nederland op de kantoren???
  Bedankt Siepko.

 2. Hier moet ik toch echt om glimlachen. Vooral die hogere werkprestatie is een geweldige vondst

 3. Egbert Delfos

  Siepko, ik heb inmiddels bevestigend gelezen dat de levensstijl tussen La Palma en Krets vrijwel identiek zijn. Bij overheidsdiensten op Kreta of bij een voor een ieder som nodig huisarts neem ok standaard mijn leesboek of de krant mee. Wachttijden maakt vrijwel niemand zich dtuk om. Je komt soms nog eens een bekende tegen, goed voor het sociaal contact. Ontspannende activiteiten tijdens werktijden zijn wetenschappelijk bewezen goed voor de moraal, gezondheid em productiviteit. Dank je weer voor jouw verhaal Siepko

 4. Mieke van Breukelen

  Kijk, wat een grappig bericht….. En daarom kom ik graag naar la Palma. Het onthaasten gaat daar geweldig.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven