Woningen voor bewoners van Puerto Naos

De minister van huisvesting op de Canarische eilanden wil 160 tijdelijke woningen bouwen voor de bewoners van Puerto Naos.

De hoge concentratie gassen CO2 die de terugkeer van bewoners en toeristen naar de populaire badplaats aan de westkust van La Palma onmogelijk maakt, is niet van korte duur maar structureel.

De boulevard van Puerto Naos blijft voorlopig zonder bewoners en toeristen.

Het is onmogelijk om bij benadering een datum vast te stellen voor de terugkeer van bewoners van Puerto Naos aangezien de aanwezigheid van gassen intens blijft.

De regering van de Canarische eilanden stel 12 miljoen euro beschikbaar voor het bouwen van vervangende woonruimte. Alleen Tazacorte heeft een stuk grond beschikbaar gesteld waar de eerste 37 woningen gebouwd kunnen worden. Er wordt nog gezocht naar andere geschikte stukken land.

Het is de bedoeling dat er huizen worden gebouwd die wanneer de bewoners kunnen terugkeren naar Puerto Naos zullen worden overgedragen aan aanvragers van volkshuisvesting in de gemeenten Los Llanos en Tazacorte.

Bron: Prensa La Palma Foto: la Palma Oceaanzicht

 

Lees ook: uitgaan-agenda-cultureel-la-palma

9 gedachten over “Woningen voor bewoners van Puerto Naos”

 1. Wat vind ik dit erg voor de bewoners en het stadje.
  Hoelang gaat dit nog duren.
  Wat een ellende en zonde van de architectuur.
  Heel veel sterkte, bewoners van Puerto Naos, ik heb echt met jullie te doen. Was vaak in deze stad op visite geweest

 2. Ernstig!
  Aan de ene kant goed nieuws. Eindelijk een eigen woning voor deze gedupeerden. Maar ook nog langer in de onzekerheid wanneer zij eindelijk naar hun vertrouwde omgeving terug kunnen. In de wetenschap dat dit een structureel probleem is.
  Sterkte mensen die het aangaat!!

 3. Frans vd Stelt

  Wat verschrikkelijk voor de bewoners en het toerisme daar. Een van de weinige plekken op la Palma met een behoorlijk stukje strand aan de westzijde. Het gezellig restaurantje Orinoco. Al die winkeltjes, appartementen en het grote hotel.En niet vergeten het kleine buurtschap La Bombilla. Wat zal er aangetroffen worden als de bewoners ooit terug mogen keren?

 4. Ik reed laatst langs Puerto Naos. Ligt er schitterend bij. Je zou zo een zwieper maken voor een cortado. Helaas onmogelijk. Op een hond en een kat na en allerlei waarschuwingsborden is het dorp compleet verlaten. Een rampenfilm gelijk. Laten we hopen dat structureel toch minder structureel wordt dan het klinkt.

 5. Alice Garritsen

  Beste Siepko, Dank weer voor je bericht. Ik volg ze graag. Ik vraag me af hoe het kan dat er in Puerto Naos sprake is van zulke erg giftige dampen. Waar komen die vandaan, en ook, waarom zijn die elders op het eiland, bijvoorbeeld dichter bij de lavastroon, niet?
  En nog een vraagje, als het mag. Ik begrijp dat restaurant Tarberna in Tazacorte Puerto ‘permanent gesloten’ is. Ken jij misschien het verhaal daarachter? Zo jammer.
  Bij voorbaat dank
  Met vriendelijk groet,
  Alice Garritsen

 6. Marc Smout

  Het is verschrikkelijk voor de bewoners van La Bombilla en Puerto Naos; na al de ellende van de vulkaanuitbarsting komt dit er nog boven op . Hopelijk voorziet de Spaanse Overheid in de gepaste financiële en morele bijstand.

  Te noteren valt dat TUI nog altijd vakanties verkoopt in Puerto Naos in december 2022 , zonder scrupules blijkbaar !!!

  1. Tui verkoop nog steeds reizen naar hotel Sol in Puerto Naos. Klanten weten van nix en moeten naar hotel Princess in een ander gebied, heb ik me laten vertellen.
   Zegt het voort!!

 7. Fijn dat voor de minister van huisvesting op de Canarische eilanden de inwoners van Puerto Naos geprioriteerd zijn, het is hier gelukkig geen Utrecht. Hopende dat de gevaarlijke gassen nu snel afnemen en dat men weer naar de oude vertrouwde situatie kan terug keren…..wat heeft dit een laaaange nasleep!

 8. Wat erg dat het zo lang duurt voor iedereen terug kan naar hun huis. Ergens anders wonen wordt hopelijk een een goed plan met hulp! Sterkte voor iedereen die daar heeft gewoond. Wij zijn daar jaren geweest met plezier. Hopelijk komt het ooit weer goed!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven