Stilzitten is niet goed voor je coco 

De ondernemers die hun werkzaamheden zijn kwijt geraakt door de vulkaan zitten niet graag stil.

In de gekste uithoeken van het eiland beginnen ze gewoon opnieuw alsof er niets is gebeurt.

Klachtenafhandeling
Neem Mark van de Beach Bar in Puerto Naos. De eerste keer dat ik hem ontmoette was meer dan 20 jaar geleden. Mark werkte bij hotel Sol waar hij de klachtenafhandeling deed. Was er een gast die zich bezwaarde over het hotel dan werd Mark er bij geroepen.

Mark had niet veel woorden nodig, hij ontdooide alle problemen door twee keer te glimlachen waarna het ijs was gebroken. Vervolgens toverde hij een fles wijn uit zijn jaszak en het probleem verdween als sneeuw voor de zon. Ik werkte toen nog voor Arke en had bewondering voor zijn lichtvoetige, efficiënte manier van het oplossen van problemen.

Beach Bar Puerto Naos
Later begon hij met zijn familie de Beach Bar op de boulevard van Puerto Naos. Hij was de enige op het eiland waar je kroketten met een Hollands vlaggetje er in geprikt kon eten. Op de bar stonden een paar klompen. Om heel eerlijk te zijn; ik voelde me enigszins ongemakkelijk als Hollander op La Palma met dat rood wit blauwe vlaggetjes gedoe. De Palmeros hadden er geen moeite mee, die kwamen graag een kroketje eten bij Mark, het terras zat altijd vol.

Mark op de dag van de opening.

Loungebar in sportclub
En toen kwam de vulkaan. Puerto Naos bleef gespaard maar het terras van de Beach Bar is al meer dan een jaar zonder leven. Gevaarlijke gassen maken nog altijd de terugkeer naar de populaire badplaats onmogelijk.

Coco
Al dat stilzitten is niet goed voor je coco (je hoofd) vertelde hij me op de dag voor de opening van de loungebar in de sportclub Valle de Aridane. Hij staat te popelen om weer aan de slag te gaan. ´Ik ben blij dat ik weer wat kan doen.’

In de sportclub gelegen aan de weg van Laguna naar Puerto Naos kun je tennissen, zwemmen, pádel spelen en gewichtheffen. Ik ben al jaren lid van deze club, even sporten en dan weer naar huis want echt gezellig is het er niet. Mark gaat daar ongetwijfeld verandering in brengen.

De visuele verandering die hij heeft aangebracht is veelbelovend. De ongezellige barruimte is veranderd is een informele huiskamer met zitjes met kussens en sfeerverlichting.
De bar zal in het weekeinde ook dienst doen als restaurant.

Een bord vol met calamares (Foto: restaurant Orinoco)

 

Calamares
Mark gaat de concurrentie aan met de visrestaurants aan de kust van El Remo. Een groot publiciteitsbord is nog in de maak met daarop een bord vol met calamares. Bewoners kwamen uit alle hoeken van het eiland naar Puerto Naos om bij de schoonvader van Mark in restaurant Orinoco gefrituurde inktvisringen te eten.

Mark hoopt dat Het familiegeheim van de lekkerste calamares van het eiland ieder weekend veel gasten zal doen besluiten om naar de Loungebar te komen.

Tijdens de feestelijke opening speelde een Cubaans orkest vrolijke liedjes en waren er lekker hapjes en drankjes.

Voor de kroketten moet je later nog een keer terugkomen, die zijn nog onderweg vanuit Nederland.

 

Kiosko/loungebar Club de Tennis
Hoyo del Verdugo 7,
Tazacorte

 

Lees ook: Restaurants op La Palma

 

10 gedachten over “Stilzitten is niet goed voor je coco ”

 1. Wouter van Wijngaarden

  Nou, daar moeten we eind april dan maar eens een kijkje gaan nemen, als we weer op het eiland zijn….:)

 2. Wat leuk om te weten! Bedankt voor de tip! We gaan in december zeker een hapje eten in het restaurant van de club.

 3. Wat zijn de Palmezen toch kanjers he?!?! Wens Coco veel succes en geluk met zijn nieuwe start en genieten jullie er maar lekker van! Wij kunnen dat helaas nooit meer want Cor heeft recen 2,5 mnd in ziekenhuis en revalidatiecentrum gebivakkeerd dus je snapt!!!
  Hartelijke groeten van Cor en Helen

 4. De Fauw Eddy

  Mogen niet leden daar ook gaan eten?
  Is de weg van Los Llanos naar El Remo al open voor toeristen?

  1. De sportclub Valle de Aridane is open om er te eten en om wat te drinken. En de weg over de lava is al maanden geopend van vroeg in de ochtend tot 22 uur in de avond.

 5. Wat leuk! Wij kennen Mark ook al een aantal jaren, toen hij begon zaten wij ernaast in het penthouse. Wij wensen hem veel succes.

 6. Veel succes Mark! Zodra we weer op het eiland zijn komend we zeker bij je langs!!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven