Janine, de vakantievrouw van Max

Ons huis is deze maand een zoete inval, een komen en gaan van familie en vrienden. Nadat ouders, broers, zussen en vrienden ons afgelopen weken hebben bezocht, volgen nu ook de neefjes en nichtjes.

De pajero, het logeerhuisje voor vrienden en familie.

Spartaans
We kunnen onze bezoekers een Spartaans verblijf bieden in de pajero, het schuurtje dat voorheen werd gebruikt voor de koe. Voor de wat oudere mannen met beginnende prostaatklachten is logeren bij ons een ware beproeving. De pajero beschikt niet over een badkamer, en heeft geen stromend water.

Om ‘s nachts het toilet te bezoeken moet de pajero worden verlaten en wacht er een nachtelijke voettocht langs een jonge, (te) enthousiaste hond en een steile trap omhoog. De houten vloer van het huis kraakt dermate dat ieder nachtelijk toiletbezoek wordt opgemerkt.

Restaurant El Charco in El Remo.

Champagne
Ondanks de ongemakken blijven vrienden, familie en vrienden van familie graag komen. Ook de weegschaal heeft inmiddels opgemerkt dat er een tsunami van bezoek over ons heenkomt. Het lichaam schreeuwt om discipline en soberheid, de geest geniet volop.

Het ploppen van de champagnefles, bij aankomst van ieder nieuw bezoek, is inmiddels een vertrouwd geluid geworden. Regelmatig daalt ons karretje richting de kust om een steentje bij te dragen aan het leeg eten van de oceaan. Dit laatste zeg ik met enige schaamte.

El Charco van El Remo.

Tijd voor ons bezoek
Corona biedt de perfecte omstandigheden om bezoek te ontvangen. Er is dermate weinig werk dat we er ook echt voor onze bezoekers kunnen zijn. We ontvangen nog altijd annuleringen van bange mensen. Tot in maart worden nu al geboekte vakantie opgegeven en verworpen.

Janine
Veel thuisblijvers zijn een beetje bang geworden door Janine van Max de Vakantieman. Wanneer je Janine hoort praten durft niemand meer zijn huis te verlaten. Het leven, en vooral op vakantie gaan is volgens Janine vol gevaren.

Janine de vakantievrouw van Max.

Janine heeft gelijk, ik zou mijn vakantie niet boeken naar een gebied waar veel coronapatiënten zijn. Maar, en nu komt het: Op La Palma zijn op dit moment geen besmettingen. La Palma is geen Spanje.

La Palma is Macaronesië
La Palma behoort staatsrechtelijk bij Spanje, maar samen met de andere Canarische Eilanden, Kaap-Verdië en Madeira geografisch gezien bij Macaronesië.

Een land zoals Zwitserland maakt een duidelijk onderscheid tussen Spanje en de Canarische Eilanden. Negatief reisadvies voor Spanje, de Canarische Eilanden groen. En zelfs Nederland en België kleuren ons eilandje als veilig.

Verzekering
En mocht je toch ziek worden dan heeft de Canarische regering een verzekering voor je afgesloten. Maar ja, dat is eerder symbolisch; de kans dat je corona oploopt op La Palma is op dit moment vrijwel nihil.

Ook de vliegreis is comfortabel met de meeste stoelen beschikbaar om je benen op te leggen. Kort na het opstijgen sluit je de ogen en tijdens het teken riemen los wordt je wakker wat een reisbeleving geeft van een kwartier. Het ventilatiesysteem in het vliegtuig dood ieder virus. De deuren gaan open en La Palma straalt je tegemoed!

Reisadvies La Palma
Misschien klinken mijn reisadviezen om naar ons eilandje te komen wat al te aangedikt, dat geldt ook voor de bangmakerij van Janine, onze vakantievrouw van Max.

Tekst: Siepko Foto Janine: Facebook
Gerelateerde links: Reisadvies NL reisadvies BE
Verzekering Canarische Eilanden
Macaronesië Wikikids
Vakantie op La Palma

8 gedachten over “Janine, de vakantievrouw van Max”

 1. We zijn al weer een paar weken thuis na een super vakantie op La Palma.
  We hebben “bijna” geen moment getwijfeld om te gaan!
  En ook nu zouden we zo weer gaan.
  Plaats genoeg in het vliegtuig en als je geen mensen wil tegen komen op het eiland dan hoeft dat ook echt niet.
  We hebben ons nooit zorgen gemaakt of we het virus gingen oplopen.
  We zijn uitgerust thuisgekomen en hebben al weer geboekt voor volgend jaar dv!

 2. Sven Stroeve

  Wij genieten momenteel van een fantastisch verblijf op La Palma. Er heerst een geweldige rust op dit eiland. GENIETEN met hoofdletters! ☀️☀️

 3. Peter de Ligny

  Ach Janine. Die lijkt een beetje op mijn moeder. Altijd beren op de weg. Ik ga over een half jaartje gewoon weer wandelen. Juist nu is die ervaring extra bijzonder. Het eiland ademde in Juli rust en ruimte uit. Dat voelde als een beloning voor de uitdaging die geen uitdaging bleek te zijn. Schiphol was een oase van rust. Vliegen een bijzondere en vooral ervaring, kon eindelijk ook gewoon mijn handbagage kwijt. Dus laat Janine maar praten.

 4. Wat een heerlijk sappig stuk proza heb je er weer van gemaakt Siepko! Altijd fijn om te lezen. We hopen in november weer naar la Isla Bonita te kunnen gaan.

 5. Zeer uitnodigend, jouw verhaal! Wij tellen af tot begin november; dan hebben wij een, ongetwijfeld, heerlijke week op La Palma. Helaas geen 2, zoals we in mei gedaan zouden hebben, maar volgend jaar….nieuwe ronde, nieuwe kansen!

 6. PETRA van den Berg-Link

  Wij komen 18 augustus , 2 weken op la Isla Bonita genieten. Jammer dat Janine zo praat.

 7. Wij kijken er ook naar uit 1 september naar ons mooie La Palma.
  Het voelt weer als thuis komen na dit hectische bestaan in Nederland.

 8. Toch vreemd dat types als ene Janine een podium krijgt. Alles is geoorloofd in deze tijd! Ik hoop van ganse harte dat deze zelfbenoemde vakantie deskundige nooit geen voet aan de grond zet op de Canarische eilanden en zeker niet op La Palma

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven