De lamp van de vuurtoren

La Palma blijkt toch niet het eenzame eilandje in de Atlantische Oceaan te zijn waar corona volledig aan voorbij gaat. Zes vriendinnen uit Gran Canaria zijn begin deze week op La Palma positief getest.

De kans dat je een van de zes meiden tegen het lijf loopt, is uitermate klein. La Palma heeft een totale oppervlakte van 729 km², met zes besmettingen kom je dan op een gemiddelde van een persoon per 100 km².  Overigens, de vriendinnen verblijven momenteel in quarantaine in een vakantiehuis met zwembad.

Super status
Blijft toch jammer dat La Palma niet over een soort van super status beschikt die al het slechte als twee dezelfde polen van een magneet afstoot. Opnieuw blijkt hoe sterk we met elkaar zijn verbonden op onze planeet, onder dezelfde sterrenhemel.

Vuurtoren
Ik had veel liever willen schrijven over de lamp van de vuurtoren die na meer dan 20 jaar in een schuur op Tenerife is teruggevonden. Had graag een romantisch sfeerbeeld geschetst van de twee jongelingen, de tortelduifjes die op dit moment bij ons op bezoek zijn.  Deze enthousiaste begin twintigers genieten volop van La Palma. Om dit artikel te illustreren plaats ik de foto`s van de wandeling die we samen hebben gemaakt naar de top van de Birigoyo.

Over de wonderbaarlijke ontdekking van de lamp van de vuurtoren en het prille geluk van ons bezoek hangt de schaduw van het bericht van de zes vriendinnen van Gran Canaria. Het C-woord had ik liever niet vermeld.

Vallende sterren
Met of zonder C-woord, het leven gaat hier in alle rust en op zijn gemakje verder. Voor het slapen gaan speuren we de hemel af naar vallende sterren. Tijdens de meteorenzwerm Perseïden, die planeet aarde passeert, vallen er ongeveer 85 meteorieten per uur.

Op het moment dat een vallende ster wordt waargenomen mag je een wens doen. Om de wens in vervulling te laten gaan mag je aan niemand vertellen wat je hebt gewenst.

Bron: La prensa La Palma Tekst en foto´s: Siepko Wenning
Gerelateerde artikelen: meteoorzwermen Perseiden
Wandeling Birigoyo

3 gedachten over “De lamp van de vuurtoren”

 1. Gerd Melis

  Mooi artikel Siepko! Het allerbeste voor de tortelduifjes, de zes meiden én voor jullie! Geniet van de pracht van La Palma! Gerd Melis

 2. Hola Siepko, wij waren gisteren iets lager, onder de Llano del Jable, aan de wandel, ik geloof dat we jullie in de verte op de Birigoyo gezien hebben ;-) En de wens bekend mogen maken of niet, ik denk niet dat er ooit zo unaniem hetzelfde gewenst zal worden als op dit moment. Adios!

 3. Monica Peeters

  Dank je wel weer voor de update. Heel fijn.
  Hopen in december toch 6/7 weken te kunnen komen!
  Kan mij niet voorstellen, dat La Palma een risicogebied wordt❤️

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven