Digitale informatiepanelen bushaltes La Palma

De eilandregering van La Palma heeft digitale informatiepanelen geïnstalleerd bij meer dan twintig bushaltes.

De traditionele informatievoorziening over de bustijden.

La Palma Smart Island
Het installeren van de digitale informatiepanelen maakt deel uit van het La Palma Smart Island-programma dat tot doel heeft geleidelijk het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën in verschillende openbare ruimtes te integreren om de levenskwaliteit van de eilandbewoners te verbeteren. Het project is gefinancierd uit het ontwikkelingsfonds van de Canarische Eilanden.

Schema A:

Voor busreizigers die houden van het authentieke onderzoekswerk om er achter te komen hoe laat een bus vertrekt, blijven de meeste buslijnen voorlopig zonder digitale informatiepanelen.

Hoe bereken ik de aankomsttijd van de bus in 5 stappen?
Het blijft nog altijd een lastige opgave om te berekenen hoe laat de bus vertrekt op een tussenliggende halte. Als voorbeeld nemen we het traject Franceses naar Barlovento. De tijd dat we willen reizen is rond 2 uur en voor het gemak doen we dat op een maandag.

Om de juiste vertrektijd te achterhalen moeten de volgende stappen worden genomen.

Stap 1: Onderzoek op schema A vanuit welke richting de bus komt. In dit geval is dat Puntagorda.

Stap 2: Uit het schema A maken we op dat de gehele rit 85 minuten duurt.

Stap 3: Kies in het schema B een vertrektijd in Puntagorda. We kiezen 13.30 uur.

Stap 4: Ga terug naar schema A om te achterhalen hoe lang de bus er over doet om van Puntagorda naar Franceses te rijden.

De tijden die staan aangegeven in schema A zijn van Barlovento naar Puntagorda, maar we reizen van Franceses in de richting van Barlovento. We maken om deze reden de rekensom 85 min 25 is 60 minuten.

Het is een lastige stap waar veel denkwerk voor nodig is, maar hij moet worden gemaakt om de vertrektijd in Franceses te berekenen.

Schema B:

Stap 5:  De bus die vertrek uit Puntagorda om 13.30 uur komt 60 minuten later aan in Franceses en vertrekt dus om 14.30 uur.

Goed om te weten: de busonderneming Tjilp rijdt over het algemeen goed op tijd maar kan ook iets eerder al voorbij rijden in Franceses, de bustijden zijn bij benadering. Neem daarom een ruime marge van maximaal 10 minuten om de bus van 14.30 uur in Franceses naar Barlovento te nemen.

Kwisvraag
Hoe laat moet je vertrekken in Franceses om 11.30 uur op de markt van Puntagorda te zijn?

We wensen je een goede busreis of huur een auto.

Tekst en foto: La Palma Info Bustijden in pdf: Tilp.es
Gerelateerde informatie: La Palma met de bus
App bustijden La Palma (Tilp-transportes insulares) vind je in de Play store.

4 gedachten over “Digitale informatiepanelen bushaltes La Palma”

  1. Dirk Groenendijk

    Om dit gereken te voorkomen willen wij eind augustus een auto huren mogen we daar al met vierpersonen in zitten of zijn daar restricties voor .

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven