Favoriete vakantiebestemming Palmeros

In augustus gaan de eilandbewoners op vakantie. Drie maal raden wat de favoriete vakantiebestemming is van de Palmeros? Het antwoord is La Palma.

Charco in het zuiden van La Palma.

Werkvakantie
Op La Palma ben je in de buurt van de groentetuin met aardappels en het werk in de finca met bananen kan gewoon doorgaan. Wanneer het werk in de vakantie niet stopt, wat maakt de maand augustus dan tot een vakantiemaand voor de eilandbewoners? Het werk wordt zoveel mogelijk in de ochtend verricht zodat de gehele middag genoten kan worden van het samenzijn met de familie. De ideale combinatie voor veel Palmeros.

Ook de meeste winkels zijn in de middag gesloten. Zelfs de kappers, de nagelstudio houden in augustus in de middag de deuren gesloten. In augustus zijn er in de middag geen klanten want die dalen af naar de kust.

De charco in de zomer in Bombilla.

Koelboxen
Bij voorkeur met grote koelboxen vol met koele dranken en lekkere hapjes nestelen de Palmeros zich aan de rand van de oceaan. Iedere familie heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om waar de parasol in het zand wordt gepland.

Graafmachine
De gemeente Los Llanos heeft zijn ´huiswerk` al verricht, aan de kust zijn de zwemvijvers van El Remo en Bombilla met een graafmachine hersteld. De ondiepe plassen aan de kust, beschermd met een dijk zijn ideaal voor grote families met kleine kinderen. Bovendien is de afstand tot de diepvries van het aangrenzende restaurant zonder al te veel moeite te overbruggen voor het halen van een ijsje, of een koel biertje wanneer de voorraad in de koelbox niet toereikend is.

Het aftellen tot de eerste van augustus is voor de meeste Palmeros begonnen.

Tkest: Siepko Wenning Foto boven: La Palma Oceaanzicht onder: The Good Time

6 gedachten over “Favoriete vakantiebestemming Palmeros”

 1. Vier jaar terug waren we in juli op La Palma. Toen maakten we in Tazacorte aan het strand paardenraces mee en er werd gefeest. Wat was dát gezellig!

 2. Ingrid Veer

  El Remo, mijn gedachten gaan uit naar de jaren dat wij een aantal weken doorbrachten. Toen nog een dorpje van niks maar rijk aan sfeer, met een onnoemelijk mooie oceaan !
  En lieve vriendelijke bewoners.
  Ingrid.

 3. De bovenste foto heb je al eens geplaatst, ik geloof dat je zoon dat ook een keer heeft gedaan. Wij waren een keer in puerto naos en toen was het een dag van het water, iedereen werd nat gespoten! Wat een mensen kwamen daar op af! Ik vond het wel jammer van het water, verspilling vond ik dat, maar iedereen had wel veel plezier!

 4. Vraagje? 28 juli gaan mijn vrouw en ik samen met ons zoontje van 7 maanden voor het eerst op reis naar la palma. Kan iemand ons vertellen of je nutrulon babyvoeding en potjes met groentenhapjes makkelijk te krijgen is in de supermarkt? En luiers?

  1. Tine Gotlieb

   Hoi Ralph,

   Er is van alles te krijgen, vooral de grotere supermarkten zoals de hiperrdino zijn heel ruim gesorteerd.
   Fijne vakantie!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven