Transavia vliegt naar La Palma

Transavia vliegt vanaf 2 juli weer naar La Palma. Na een onderbreking van drie maanden vanwege covid-19 is La Isla Bonita weer via de lucht te bereiken.

Veilig vliegen met Transavia
Het risico op besmetting in een vliegtuig is volgens het RIVM laag. De lucht wordt in het vliegtuig regelmatig ververst met moderne luchtfilters. De combinatie van luchtfilters en droge lucht beperkt het risico op verspreiding van het virus.

De overheid en de luchtvaartsector hebben een aantal gezondheidsmaatregelen genomen om straks zorgeloos op reis te kunnen. Transavia biedt extra aandacht aan de hygiëne aan boord. Na ieder vlucht wordt het vliegtuig grondig schoon gemaakt.

Gezondheidsverklaring
Voor alle passagiers naar alle bestemmingen zal een gezondheidsverklaring verplicht zijn. Het document kun je zelf printen, invullen en meenemen naar de luchthaven. Download de gezondheidsverklaring via de website van de RIVM.

 

Mondkapje verplicht
Het dragen van een niet-medisch mondkapje dragen is verplicht tijdens het in- en uitstappen en aan boord van onze vliegtuigen. Hou 1,5 meter afstand op de luchthaven.

Een van de coronaveiligste bestemming in Europa kan weer worden bezocht. Transavia vliegt op dinsdag en op vrijdag naar La Palma.

We wensen jullie een goede vlucht naar La Palma.

Meer informatie is terug te vinden op de website van Transavia
Update vliegen naar La Palma

13 gedachten over “Transavia vliegt naar La Palma”

 1. Dag Siepko, in je vorige bericht schreef je over een verplichte Corona test vanaf 48 h vóór aanvang van de vlucht. Is daar al wat meer over bekend en waar is de actuele informatie hierover te vinden?

  1. Daar ben ik ook erg benieuwd naar. Dit omdat je in Nederland geen test kan ondergaan als je geen klachten heb.

   Gisteren veel navraag gedaan, er blijkt ook nog een verschil te zijn tussen een test en een verklaring.

 2. Else Hoffmans

  Wij vliegen vanaf Duitsland met Condor op 21 juli naar La Palma. Is daar al wat meer over bekend?

 3. Prima nieuws! Ruim 8 uur een mondkapje dragen zal niet makkelijk zijn..

 4. Voor ons ook goed nieuws. Dan kunnen wij eindelijk terug naar huis na bijna zes maanden La Palma ipv 10 weken.

 5. La Palma vakantiegangers: Johanna en zoon

  ”Iedere La Palma liefhebber is aan Siepko Wenning toe”

  Hallo Siepko Wenning,

  Ja zo klonk de slogan voor de voormalige reisorganisatie Arke… bent u ook zo aan Arke toe?

  Allereerst grote complimenten met je interessante en informatieve site La Palma Nieuws. Ik denk dat alle La Palma liefhebbers en vakantiegangers echt blij mogen zijn met jouw site ”en idioma holandes”.

  Wij komen op La Palma sinds 1997. 2 Maal per jaar voor onze vriendschappen met een Spaanse familie die we sinsdien kennen. Ja, toen waren de ”palmeros” nog opener voor de ”speciale toerist” die de taal kent en zich interesseert in La Palma. Toen zaten de ”abuelitas” buiten op het terras en boden je iets te drinken aan. Al mediodia kwam de dochter en familie samen… en zagen ons zitten in gesprek met de oma… en zo ontstond de vriendschap.

  3 jaren later in 2000, was jij onze reisleider voor Arke toen we zes weken verbleven in een Jofisa-huisje ”Vista Hermosa” in Amagar. Jij was toen net begonnen op La Palma. En je had echt een ”hart” voor je gasten, want je reed onze huurauto voor, helemaal vanaf het Aeropuerto tot het huisje in Amagar. Eigenlijk hadden we geboekt een appartement in Las Mesitas Brena Baja, maar vanwege de Bajada de la Virgen, was alles ineens overboekt en moesten vele nederlandse gasten ineens naar een ander onderkomen op de westkant.

  Ondanks het prachtige uitzicht van Vista Hermosa, was het erg jammer, want ik moest toen voor 6 weken het culturele feest volgen voor mijn Spaanse studie aan de Hogeschool van Utrecht. En dan zit je in Las Mesitas veel dichterbij dan helemaal de Caldera in Amagar.

  Van alle nederlandse reisleiders die wij hebben gekend op La Palma, was jij de allerbeste
  met een hart voor de toerist.

  Wat ik nog niet ben tegen gekomen in je wekelijkse updates is een link naar Sanidad, waarin de vakantieganger exact kan lezen hoeveel Covid-19 gevallen er op La Palma zijn.

  https://www.gobiernodecanarias.org/sanidad/covid19/
  Sanidad vermeld op deze site (andere sectie) ook de aanbevelingen (uso de mascarillas).

  Voor ons is La Palma niet de veiligste regio, geen enkel Canarische Eiland, geen enkele EU-bestemming. ook niet Nederland. Het virus heeft geen ”rugzakje” om weg te trekken, het kan niet ”denken”. Het kan alleen maar overspringen van mens op mens. Zelfs de Spaanse familie in Brena Baja, waar wij al 20 jaren vriendschap band mee hebben, zeiden door de telefoon: ”Es mejor que no vuelan a La Palma, el virus esta por ahi”. Dus wij stellen onze reis uit naar 2021. En bekijken dan de situatie.

  De Nederlandse Ministerie Buitenlandse Zaken zal het reisadvies wijzigen naar geel voor Spanje en de Canarische Eilanden. Dat betekent nog steeds dat je moet oppassen voor je veiligheid en gezondheid. Dus geen garantie dat ook La Palma de veiligste bestemming is.

  Het is eigenlijk afwachten tot een jaar dat heel de Europese Unie 0 corona heeft. En dan vliegt onze vliegtuig-neus weer richting ”la isla bonita” !

  Wij wensen jou en je familie al het beste toe!
  Blijf zorgeloos gezond!
  Vele saludos cordiales y simpaticos rayitos del sol holandes!

  Johanna en zoon

  1. Siepko Wenning

   Er zijn op dit moment op La Palma 12 besmette personen met corona.

 6. Ik vroeg me ook wel af hoe het zit met de eerdere uitspraken over een verplichte PCR test. Ik kan hier verder ook niet veel over terugvinden op het internet.

 7. La Palma is nog steeds een prachtig eiland waar wij al vele malen zijn geweest. Toch vind ik het nu te onzeker om in een vliegtuig te stappen en buiten Nederland te gaan. We weten ook niet of we daarmee het virus weer naar La Palma halen. We weten ook niet hoe het virus zich gaat gedragen in het najaar en wij gaan altijd in het najaar op vakantie. Ook zie ik een vliegrit met mondkapje niet zitten. Dat is toch ook een stukje van de voorpret. Hopelijk volgend jaar weer La Palma…

 8. Ik heb gebeld met hotel Sol La Palma, zijn helaas nog dicht hele maand juli

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven