PCR-test voor vertrek niet uitvoerbaar

De aankondiging dat toeristen twee dagen voor vertrek naar de Canarische eilanden een PCR-tests moeten ondergaan heeft voor veel onrust gezorgd.

Schilderij van Manu Marzan.

PCR-test voor vertrek
In een artikel dat gisteren is gepubliceerd in een regionaal dagblad werd de eerder verplichting gestelde PCR-test al ruimer geïnterpreteerd. Om in het jargon te blijven van het Ministerie van Volksgezondheid;

´De Canarische Eilanden staan open voor controle van toeristen die op de Canarische Eilanden aankomen op basis van selectieve coronaire tests die op de luchthavens van de eilanden zouden worden uitgevoerd op bepaalde vluchten, groepen of individuen die met epidemiologische criteria zijn geselecteerd.` 

Juridische problemen
De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, merkt op dat de testen niet kunnen worden gedaan in het land van vertrek omdat dit juridische problemen met zich meebrengt.

Kort samengevat 
Het verplichten van een Pcb-tests voor vertrek naar La Palma is onuitvoerbaar. De Canarische eilanden zullen enkele voorzorgsmaatregelen, die al van kracht zijn sinds het begin van de alarmtoestand versterken, zoals het nemen van de temperatuur na de landing. In geval van twijfel kan er een test worden uitgevoerd.

De GGD van de Canarische Eilanden en het Ministerie van Buitenlandse zaken en Gezondheid zullen het voorstel verder uitwerken.

Bron: RTVC Afbeeldingen: Manu Marzan

2 gedachten over “PCR-test voor vertrek niet uitvoerbaar”

  1. Tom Meixner

    Goed nieuws… maar wat mag je momenteel geloven? Er is te veel ruis en te weinig eenduidige informatie te vinden. Zo weten we alsnog niet wat nou precies van ons als toerist verwacht wordt.

  2. Dank Siepko dat je ons allen zo zorgvuldig van informatie voorziet!!!!
    Voor onze gasten die op het eiland komen én voor ook onszelf.
    Want vroeg me al af hoe ik het moest regelen wanneer ik naar Nederland ga en …. weer terug wil komen.
    En, zoals het in deze situatie nu eenmaal is, elk moment kan er iets bijgesteld worden en fijn dat jij zo ‘de vinger op de pols’ houdt!!!!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven