La Palma in afwachting van eerste gasten

De Spaanse regering opent het land vanaf 1 juli voor alle bezoekers uit de Europese Unie om Spanje te bezoeken. Niets lijkt de opening van La Palma nog in de weg te staan. Of toch wel?

Noordkust van La Palma.

Kreukels gladstrijken
Voordat begin juli het eerste post-coronavliegtuig La Palma zal bereiken, zullen er eerst enkele kreukels glad moeten worden gestreken. In fase 3 waarin we ons nu bevinden kregen de provincies in Spanje hun zelfbeschikkingsrecht terug. De regering van de Canarische Eilanden heeft als enige regio aangekondigd dat alle toeristen 48 uur voor aankomst een PCR (polymerase chain reaction -test) moeten hebben uitgevoerd. Het gaat om het bekende uitstrijkje dat met een wattenstaaf wordt genomen uit neus en keel.

Plannen van vandaag
We leven in een tijd waarin maatregelen van vandaag, morgen al weer worden verworpen. De veranderingen gaan snel en de komende tijd zullen we hier meer over te horen krijgen. Mocht de regering van de Canarische Eilanden voet bij stuk houden dan zit er niets anders op om voor vertrek een test te ondergaan. Wordt vervolgd!

Dorpje Gallegos.

Hofleverancier Transavia
Inmiddels zijn we volledig gefocust op de terugkeer van Transavia, de hofleverancier van onze gasten op La Palma. Bij de laatste update van 10 juni werd bekend gemaakt dat La Palma nog niet bij de bestemmingen zit waar vanaf 20 juni naar toe wordt gevlogen.

De volgende update zal maandag 15 juni zijn, ook dan zullen we wederom urenlang gespannen naar de website van Transavia turen totdat bekend wordt gemaakt of er vanaf  1 juli wordt gevlogen naar La Palma.

Tui-België 
Tui-België had de afgelopen week minder goed nieuws. Alle vluchten vanaf Brussel naar La Palma zijn tot november gecanceld. We hopen niet dat Transavia en Tui-Nederland het voorbeeld van de Belgen zullen volgen.

Mondkapjes mode
Volgens het Spaanse RIVM zijn mondkapjes onmisbaar in de strijd tegen de verspreiding van covid-19. Het dragen van een mondkapje is op dit moment verplicht in gesloten publieke ruimtes waar het niet mogelijk is om een afstand te bewaren van 1,5 meter. De maatregel wordt op La Palma ruim geïnterpreteerd, veel Palmeros dragen een mondkapje waarvan een groot aantal op de kin, onder de mond.

Er op uit
Gelukkig bestaat het leven uit meer dan je druk maken over de kleur van je mondkapje en vakanties annuleren.  We trekken er weer regelmatig op uit. Deze ochtend waren we in Los Llanos waar het nu ook echt weer ouderwets gezellig begint te worden.

Marine blauw met ankers
In de hoofdstad van het westen van La Palma worden handgemaakte mondmaskers aangeboden. Marjan ging de deur van de winkel uit met een mondmasker met gekleurde vlinders, voor mezelf koos ik een stoere marineblauwe mondkap met afbeeldingen van ankers.

Bron: La Prensa La Palma Foto`s noordkust La Palma: La Palma wandelen
Gerelateerde informatie: Update Transavia corona

 

8 gedachten over “La Palma in afwachting van eerste gasten”

 1. Marc Smout

  We zouden dolgraag naar la isla bonita terugkeren ..maar..met 200 of meer in een vliegtuig dat zien we niet zitten ;

 2. Frands van As

  6 oktober zitten we weer in een vliegtuig naar La Palma om daar weer 3 weken door te brengen in Casa Digna!

 3. Een PCR of Covid-19 test wordt in Belgie absoluut niet uitgevoerd voor oa. toerisctische doeleinden. Enkel bij vemoeden door de dokter van een mogelijke besmetting wordt zo’n test uitgevoerd.Ik vrees ervoor dat we komende maanden niet meer op reis kunnen naar La Palma deels ook door het wegvallen van de vlucht uit Brussel.

 4. De maatregelen veranderen inderdaad met het uur. Inmiddels is bekend dat Spanje al op 21 juni de grenzen opent voor inwoners van Schengenlanden. (Portugal uitgezonderd)

 5. Ook wij zitten dinsdag 6 oktober in het vliegtuig naar la palma, als het goed is.
  Ik ben benieuwd of wij 48 Uur v.v., dus op zondag, een test kunnen laten uitvoeren en of Nederland dat wel doet?, spannende tijden dus

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven