Wandelen in tijden van corona

Na 50 dagen opsluiting als gevolg van het coronavirus, hebben volwassenen en jongeren ouder dan 14 jaar deze zaterdag fysieke activiteiten kunnen uitvoeren in de buitenlucht.

Tijdvakken
De regering heeft de dag in verschillende tijdvakken ingedeeld met voor iedere leeftijd een periode waarin we naar buiten mogen. Het is toegestaan om met maximaal 2 personen in een straal van 1 kilometer rond het huis te wandelen of te sporten.

Ouder dan 14 en jonger dan 70
De groep waartoe we behoren, ouder dan 14 en jonger dan 70 jaar kunnen tussen 6 tot 10 uur en van 20 tot 23 uur naar buiten. De kinderen mochten al een week eerder het huis uit om tussen 12 en 19 uur buiten te spelen. Inwoners van gemeentes met minder dan 5000 inwoners hoeven zich niet aan deze tijden te houden.

De poort door naar de vrijheid.

De wekker gezet
Omdat we in El Paso wonen met bijna 8000 inwoners en daarom voor 10 uur weer thuis moeten zijn heeft Marjan voor het slapen gaan de wekker weer eens gezet. Ik was al ver voor de wekker ging uit de veren. Het ochtendlicht schemerde over de bergkam, de vogels begonnen levenslustig met zingen.

De poort door naar buiten
Na meer dan vijf weken huis-tuin-en-keuken kreeg de dag een totaal andere dimensie vanaf het moment dat ik samen met Marjan als vrij mens door de poort de vrijheid tegemoet kon lopen. De ochtend was nog maagdelijk toen we de eerste meters maakten. De bijna knisperende koelte van de ochtend vermengde zich met de vrolijk makende geur van de lente.

De wandeling
Gedurende de wandeling van twee uur hebben we meer mensen begroet dan in de afgelopen weken. Om precies te zijn: we kwamen we zeven hardlopers tegen, we zagen twee jongens uit de straat een mountainbike de berg ophoog duwen om daarna als een gek naar beneden te rollen.

Twee jongens mogen eindelijk weer met hun mountainbike op pad.

Twee oudere echtparen liepen horizontale rondjes om de kerk van El Paso. En we maakten een praatje, zonder de gebruikelijke Spaanse begroeting van twee kussen op de wang, met Mary-Luz van de appartementen Regata in Puerto Naos die ook aan de wandel was.

Een korte samenvatting van het gesprek: ´Het is heerlijk om weer naar buiten te mogen. Het jaar is verloren voor iedereen die van toerisme leeft maar we zijn gelukkig gezond. En stiekem is het ook wel even lekker om weinig te kunnen werken.’

In de lucht hing niet alleen de lente maar ook een sprankeltje hoop.

Tekst en foto`s: Siepko Wenning

Meer foto´s van de wandeling aan de voet van de Pico Bejenado en door het dorp El Paso terug.

Het gebied tussen Caldera de Taburiente en El Paso.
De oude dorpskern van El Paso.
Dit huis staat nog altijd te koop.
Wandelen in tijden van corona.

12 gedachten over “Wandelen in tijden van corona”

  1. Annemarieke Verheij

    Wat heerlijk voor jullie, eindelijk weer een stukje wandelen! Je zult je mooie omgeving wel nog meer waarderen dan je al deed.

  2. Wat superfijn voor jullie! We leven echt heel erg mee. 8 mei zouden we weer komen, maar helaas. Dat gaat niet door. Ik hoop dat we snel wel weer jullie prachtige eiland mogen bezoeken. Het is een beetje thuiskomen voor ons. Dit zou de 22e keer zijn. Maar die houden we tegoed. Geniet ervan!!

  3. Goed te horen dat jullie weer naar buiten mogen. Geniet van de (relatieve) vrijheid. Voor wat mij betreft: Ik kan niet wachten om weer naar LP te komen. Helaas gaat reis in mei niet door.

  4. Monica Peeters

    Fijn om deze nieuwsbrief te lezen.
    Hopelijk is in het najaar het tourisme weer meer op gang.
    La Palma is mijn 2e thuis!
    Monica P.

  5. Fantastisch te lezen dat het tij gaat keren en als alles goed blijft gaan jullie straks weer je vrij mogen bewegen over het hele eiland. Geniet van jullie nu verworven vrijheid met beperking en blijf gezond!

  6. Bedankt Siepko voor je mooie verhaal en overzicht.
    Gelukkig mogen wij op elk tijdstip weer naar buiten. We hebben < 5000 inwoners in het noorden. Vanmiddag lekker een rondje mountainbiken.

    Groet Ed Roosen

  7. Peter Laicht

    Wat heerlijk voor jullie dat er eindelijk weer wat lucht is om dingen te gaan doen. En niet alleen voor jullie maar een ieder op La Palma. Hopend dat de maatregelen verder afgezwakt kunnen worden en weer op naar een normaler leven.

  8. Wow wat fijn voor jullie! Ik kan me er iets bij voorstellen, zeker op La Palma!! Wij hebben ongelofelijk goede herinneringen aan het eiland. Ik hoop van harte dat het weer mogelijk wordt maar ja…. eerst gezond blijven dat is voor iedereen het belangrijkste. Bedankt weer voor je update, zoals altijd met interesse gelezen!

  9. O jongens, wat heerlijk! Ook wij mogen lopen wanneer we willen ivm dorpje met minder dan 5000 inwoners, dat vernamen we pas vanochtend. Eerst moesten er boodschappen worden gehaald, want gisteren was de supermarkt gesloten. 1 mei feestdag hier, even vergeten. Straks de wandelschoenen aan en lopen maar, berg op, berg af.

  10. Inderdaad heerlijk om weer wat verder van huis te kunnen. In Amagar betekende dat vanmorgen met de honden over El Time naar La Punta en dan naar het uitkijkpunt Las Cabezadas. Via een rechte lijn keurig minder dan 1km van ons huis. Over het feit dat we niet binnen één uur thuis waren maken we ons maar geen zorgen… Geen Guardia Civil die zo vroeg bij onze poort het vertrek stond op te nemen!

  11. Wat een mooi bericht, een klein beetje vrijheid om weer te bewegen. Hoop dat jullie snel weer voluit kunnen genieten van isla bonita. Groetjes Mariëtte

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven