In vier stappen naar ´het nieuwe normaal`

Minister president Pedro Sanchez heeft plannen aangekondigd om in 4 stappen Spanje naar ´het nieuwe normaal’ te gidsen. De Canarische Eilanden La Graciosa, La Gomera en El Hierro starten al op 4 mei met het versoepelen van de lockdown waarna de rest van Spanje zal volgen.

Op het strand van Santa Cruz is het geen enkel probleem om afstand te bewaren.

De strategie van de Spaanse regering is om in vier stappen Spanje weer in beweging te krijgen. Elke fase duurt minimaal twee weken  en aan het einde van deze periode beoordeelt het ministerie van Volksgezondheid op basis van het aantal nieuwe besmettingen of er gestart kan worden met de volgende fase.

Wanneer alles volgens plan verloopt, zal Spanje eind juni  “het nieuwe normaal” betreden die de opheffing van economische en sociale beperkingen inhoudt. In het post-coronavirus tijdperk blijven de aanbevelingen om de veiligheid en gezondheid van de bevolking te garanderen, de prioriteit van de overheid.

In fase 1 kunnen vanaf 11 mei kleine bedrijven onder strikte veiligheidsvoorwaarden weer aan de slag. Terrassen kunnen met een capaciteitslimiet van 30% worden geopend. Hotels en toeristische accommodatie mogen weer toeristen toelaten.

Zelfs in het drukke wandelgebied Las Tricias kom je soms niemand tegen.

In fase 2 mogen de binnenruimtes van restaurants worden geopend, met een limiet van een derde van de capaciteit. Scholen worden geopend voor bijles en voor kinderen waarvan de ouders moeten werken.

In de tussenfase 3 kunnen ook musea, bioscopen en theaters met vooraf toegewezen zitplaatsen en een beperking van een derde van de capaciteit worden heropend. Concerten in de buitenlucht zijn mogelijk tot 400 personen, mits iedereen blijft zitten.

In de laatste fase wordt de capaciteit van restaurant-, commerciële en vrijetijdslocaties opgeschaald naar 50%. Daarnaast zal in het commerciële gebied een minimale fysieke afstand van twee meter vereist zijn. We kunnen weer naar het strand onder de voorwaarde dat we afstand houden van elkaar.

In de vakantiehuizen op La Palma heb je alle ruimte voor jezelf.

Het 4 stappen plan van de minister president geeft geen duidelijkheid op de vraag wanneer toeristen weer naar Spanje kunnen reizen.

La Palma telt opnieuw een dag zonder corona besmetting.

Bron: la prensa Meer gedetaillerde informatie (Spaans): El Pais 

1 gedachte over “In vier stappen naar ´het nieuwe normaal`”

  1. Hoe doe je dat; een restaurant op 30%? Volgens mij houd je dat niet zo lang vol. Vraag me af hoe je dat regelt en meet. Met slechts 1/3 capaciteit je boterham verdienen lijkt mij nog een hele uitdaging.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven