Wanneer kunnen we weer naar La Palma?

Na alle annuleringen van de afgelopen weken ontvangen we op dit moment veel e-mails met de vraag wanneer er weer naar La Palma wordt gevlogen.

Een concreet antwoord op deze vraag kunnen we nog niet geven. Ik kan wel de laatste ontwikkelingen melden. Aan de hand van deze informatie zou je een inschatting kunnen maken, voor wat het waard is, wanneer er weer gevlogen gaat worden naar La Palma.

KLM begonnen met vluchten naar Madrid
Het is op dit moment een lange en kostbare reis om vanuit Nederland en België naar La Palma te vliegen. Op 4 mei is KLM begonnen met een dagelijks vlucht naar Madrid. Er wordt gevlogen met een cityhoppers met plaats voor maximaal 88 personen.

Vanaf Madrid vliegt Iberia naar Tenerife-noord waar je moet overstappen op de Binter naar La Palma. Tijdens de gehele vlucht is het dragen van een mondkapje verplicht. Voor vertrek moet naar waarheid een gezondheidsverklaring worden ingevuld door de passagier. Bij thuiskomst in Nederland zul je 14 dagen in thuisquarantaine verblijven.

De vlucht van Amsterdam naar Madrid is in eerste instantie bedoeld voor Spanjaarden en buitenlandse residenten die officieel woonachtig zijn in Spanje.

Europese commissie
Op 13 mei zal de Europese Commissie een beslissing proberen te nemen of het luchtruim binnen de Europese Unie weer geopend wordt voor al het vliegverkeer.

Als het aan de Spaanse regering ligt, wordt het luchtruim zo snel mogelijk, maar wel op verantwoorde wijze en in samenspraak met andere EU-lidstaten geopend. Spanje zal zelf maatregelen nemen als het de Europese Commissie niet lukt om met een verantwoord plan te komen.

Streefdatum eind mei begin juni
De toeristensector in Spanje wil aan het werk, ook als dat met slechts een beperkte capaciteit mogelijk is. De datum waarop internationaal vliegverkeer volgens de Spaanse regering weer mogelijk zal zijn moet aansluiten op het vier fase-plan.

Het einde van de coronamaatregelen zullen in Spanje eind mei of begin juni plaatsvinden, waarna er ook meer mogelijkheden zijn voor het nationale en internationale toerisme.

La Palma ideale bestemming in tijden van corona
La Palma is met zijn landelijk gelegen vakantiehuizen en meer dan 1000 kilometer wandelpaden waar je helemaal alleen met de natuur kunt zijn de perfecte bestemming in tijden van corona.

Of er ook werkelijk begin juni weer naar La Palma gevlogen gaat geworden zou mij positief verbazen.

Bron: Spanje Vandaag Afbeeldingen: van boven naar beneden RTL Nieuws, Iberia, Binter
Gerelateerde link:  La Palma vliegtickets

1 gedachte over “Wanneer kunnen we weer naar La Palma?”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven