Coronavirus en La Palma

Lezers van het La Palma Nieuws worden ongeduldig en vragen naar informatie over het coronavirus op La Palma.

´Je weet ongetwijfeld dat we in NL alleen maar bezig zijn met Corona. Hoe is dat op La Palma? Paniek? Besmettingen?  

Of zijn jullie dankzij de indrukwekkende processies op het eiland daarvan gevrijwaard? Eigenlijk neem ik voetstoots aan van wel, maar zou je er toch iets over willen schrijven in je volgende blog?

Hartelijke groeten van Peter.`

Geen coronavirus maar wel een witte dwerg op La Palma ontdekt.

Beste Peter,

er valt helemaal niets te melden over het coronavirus op La Palma. Op het moment van publiceren van dit bericht heeft zich nog geen enkele patient zich gemeld.

In de kranten op La Palma is het woord coronavirus nog niet opgedoken. Wel wordt er in de kranten melding gemaakt van een daling van de werkloosheid met 96 personen en heeft de Telescoop William Herschel een witte dwerg ontdekt.

Of we op La Palma door het organiseren van al die processies gevrijwaard blijven van het virus kan ik je niet bevestigen. Er zijn vermoedens dat het coronavirus niet van de zomer houdt. Aangezien het op La Palma elke dag zomer is, zou dat een oorzaak kunnen zijn dat het virus nog niet op La Palma is aangekomen.

Wel kan ik melden dat er vanwege de paniek rond het coronavirus er in Nederland minder animo is om een vakantie te boeken.

Nog voor de eerste besmetting in Nederland kreeg ik al een telefoontje met de vraag of uitstel van de vakantie naar La Palma mogelijk is. Ik kon daarop alleen maar antwoorden dat het cancelen van de vakantie niet gedekt wordt door de annuleringsverzekering.

Naarmate het coronavirus zich verder uitbreidt, is de kans uiteraard groter dat het ook La Palma zal bereiken. Mocht de eerste patient zich melden dan zal ik je dat via La Palma Nieuws melden.

Maak je niet al te veel zorgen: nies in je oksels en was je handen regelmatig en kom naar ´the save zone La Palma`.

Tekst: Siepko Afbeelding: Universidad de Warwick / Mark Garlick en Caltech/IPAC

2 gedachten over “Coronavirus en La Palma”

  1. Bekijk even het filmpje van Kate Shemirani op Facebook over Coronavirus,5G en vaccinaties.Wie te geloven…

    Of op facebook:Over straling en zo. Een uitleg van Martine Verdonck.

  2. Er zijn wel degelijk twee personen met Corona geconstateerd op La Palma, nationaliteit Italiaans. Maar ze zijn direct in quarantaine gezet. De verbinding met 5G heeft een hoog aluhoedje gehalte, daar zijn de Palmeros veel te nuchter voor.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven