Het carnaval Los Indianos

Er is niets dat het carnaval op La Palma kan stoppen.

Er kwamen dit jaar maar liefst tussen de 50.000 en 60.000 in wit geklede mensen gewapend met een bus talkpoeder naar Santa Cruz om Los Indianos te vieren. Een enorme hoeveelheid mensen op een eiland met 85.000 bewoners.

Het hadden er meer kunnen zijn als alle vliegtuigen die gepland stonden vanaf de andere Canarische eilanden niet waren gecanceld, vanwege het slechte zicht.

De woestijnstorm mag dan wel achter ons liggen, de lucht is nog stoffig van het zand en de tonnen talkpoeder die over de feestende massa werd uitgestrooid.


En om heel eerlijk te zijn voelde ik een lichte trots als eilandbewoner toen ik vandaag in de krant las dat ook dit jaar het carnaval Los Indianos zonder incidenten heeft plaatsgevonden.

Door de wind van afgelopen zondag liggen er in een aantal fincas avocados en bananen op de grond, maar het carnaval wordt er niet minder uitbundig om gevierd.

Tekst: La Palma Nieuws Foto`s:  José Ayut

2 gedachten over “Het carnaval Los Indianos”

  1. Alleen zonde van al het afval dat overal rondslingert. Niet omdat men het niet in de vuilbak wil gooien maar omdat er geen extra vuilbakken voorzien worden. Voor het overige een onvergetelijke gebeurtenis (net als de polvacera in Los Llanos).

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven