La Palma testeiland schone energie

La Palma is door de EU samen met 5 andere eilanden gekozen om als voorbeeld te dienen in de energietransitie waar door zelfvoorziening een duurzame welvaart wordt gecreëerd.

Het Clean Energy secretariaat is een initiatief van de EU om de transitie van schone energie op EU-eilanden te vergemakkelijken. Het is gebaseerd op de visie dat burgers, lokale autoriteiten, lokale bedrijven en academische instellingen samenwerken om de transitie van schone energie op hun eiland te bevorderen.

la palma renovable

La Palma Ronovable, een project geboren uit de burgerbeweging om een nieuwe energiecultuur op het eiland te promoten, roept allerlei organisaties, instellingen, groepen en bedrijven op die willen meedenken over de transitie naar een zelfvoorzienend eiland.

De EU zal in dit proces technische en financiële ondersteuning bieden. Geïnteresseerden kunnen kontakt opnemen via de e-mail se.elbavoneramlapalobfsctd@ofni

La Palma Renovable is van mening dat La Palma en de planeet niet langer kunnen wachten met de transitie naar schone energie.

De andere eilanden die door het Clean Energy Initiative voor schone energie zijn geselecteerd, zijn: Aran (Ierland), Cres-Lošinj (Kroatië), Sifnos (Griekenland), Culatra (Portugal) en Salina (Italië).

Bron: Eldiario.es
Gerelateerde links: euislands.eu
La Palma Renovable

1 gedachte over “La Palma testeiland schone energie”

  1. Misschien kan er dan ook een einde komen aan de stinkende oliegestookte elektriciteitscentrale bij Santa Cruz

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven