De heilige feesten op La Palma

De kerk wordt op La Palma iedere zondag door minder mensen bezocht. De religieuze feesten uit de katholieke traditie worden daarentegen ieder jaar opnieuw met volle overgave gevierd.

San Isidro La Palma

Ieder feest begint met een mis
In de lange zomervakantie van drie maanden kun je praktisch ieder weekeinde in een van de dorpen op La Palma feest vieren. Ieder feest begint met een mis in de kerk en een processie met de beschermheilige van het dorp rond de kerk. Wanneer de beschermheilige veilig is teruggekeerd op zijn altaar en het orkest begint te spelen start voor de meeste Palmeros het echte feest.

San Isidro

 

San Isidro
Zaterdag kwamen duizenden mensen naar Los Llanos om het feest te vieren van San Isidro, de beschermheilige van land en veeteelt. San Isidro werd op een ossenkar door de straten van Los Llanos gereden.

Vanaf de jaarlijkse veemarkt Conrado Hernández vertrok tegen de avond een lange stoet met in traditionele kledij gestoken eilandbewoners. Een optocht die stapje voor stapje, lied na lied en slokje na slokje zich langzaam bewoog in de richting van de Plaza de España.

Op het podium speelden de orkesten LibertadTropin en de Corinto Band. Om vijf uur in de ochtend trok de burgemeester, tevreden over het gedrag van de feestvierders, de stekker uit het stopkontakt en keerde de rust terug in Los Llanos.

Tekst en foto: La Palma Nieuws
Bewoners La Palma

Scroll naar boven