Feestvieren op La Palma in 2025

De Palmero laat geen kans voorbijgaan om feest te vieren. De introverte bewoners kruipen uit hun schulp en laten een heel andere kant van zichzelf zien. Wanneer het carnaval pas over drie maanden plaatsvindt en je niet langer kunt wachten, dan maak je gewoon je eigen feest.

Spooktaartjes gemaakt door koffiehuis Ferreteria in Tazacorte.

Pompoen
Waar Halloween een paar jaar geleden nog een optocht van schoolkinderen was met een pompoen en een waxinelichtje, is het feest dit jaar op de vooravond van Allerheiligen uitgegroeid tot een soort griezelcarnaval. Eilandbewoners verzamelen zich op de pleinen als zombies of met bloeddoorlopen ogen. Natuurlijk is er ook een DJ en wordt er gedanst en gedronken.

Samen feestvieren, het liefst met zoveel mogelijk mensen op hetzelfde moment. Als schuchtere Fries lukt het me steeds vaker om mijn huis te verlaten en me te laten omringen door feestend La Palma. Maar mezelf helemaal verliezen in het feestgedruis zoals de Palmeros dat kunnen, lukt me nog altijd niet.

Santa Cruz de La Palma maakt zich mooi voor het feest van 2025 (foto: Eltime.es)

Maagd van de Witte Sneeuw
Ondertussen is het gemeentebestuur van Santa Cruz al aan het werk om het feest rond de processie van de Maagd van de Witte Sneeuw in 2025 te organiseren. Je leest het goed; 2025!

De eerste stap is de verordening om de gevels van de huizen in de binnenstad te schilderen, te verfraaien en schoon te maken. Het doel van deze om de vijf jaar terugkerende oproep van de gemeente is om het beste imago van de stad te tonen.

De gemeente Santa Cruz houdt graag de controle, wil je je huis een andere kleur geven dan wit, dan moet je eerst toestemming vragen. Vrijwillig is de opdracht van de gemeente niet. Wanneer de verfraaiingswerken niet vóór de aangegeven datum worden uitgevoerd, kan er een boete worden opgelegd.

Zet alvast  in je agenda van 2025  het feest van de Maagd van de Witte Sneeuw en bewonder Santa Cruz de La Palma op zijn mooist!

Afbeelding boven: Manu Marzan

Website Bajada de la Virgen 

Meer informatie: bewoners La Palma

 

3 gedachten over “Feestvieren op La Palma in 2025”

 1. Egbert Delfos

  Weer een mooie en leerzame aanvulling op jouw informatie. Ik zie toch weer gelijkenissen met de gebruiken op La Palma en het originele Kreta.
  De papas van het kerkje naast ons liet al vroeg in de ochtend met klokgelui horen dat het Allerzielen was. Wel ingetogen maar dat is Grieks eigen.
  Ook het schilderen van het huis is hier een stille wenk. Niet zo verplicht als op La Palma.
  Dank je Siepko.

 2. Gerrit Willem Arens

  Laat de Palmeros maar heerlijk hun feestje vieren als wij een fijne vakantie hebben gehad dan is ons feest geslaagd zijn we allemaal blij. Willem Arens

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven