La Palma goedkope zomerbestemming

Waar vind je de komende zomer de voordeligste accommodaties in Spanje?
Het platform Holidu heeft het onderzocht. Uit het aanbod van luxe villa´s met zwembaden, appartementen aan zee en stadsappartementen blijkt dat de gemiddelde prijs in Spanje tijdens de zomermaanden rond de 172 euro per nacht ligt.

Hotel Palladium in de hoofdstad van Mallorca.

Mallorca 
Een nachtje slapen op Majorca doet het meeste pijn in de portemonnee. Een overnachting kost op dit eiland gemiddeld € 253. In Madrid is dat € 180 per nacht en in Catalonië kun je voor rond de € 161 je ogen sluiten. In Valencia zijn de zomergasten bereidt gemiddeld € 134 te betalen, voor Andalusië is dat € 140.

Canarische eilanden
De goedkoopste regio om de komende zomer te verblijven is volgens Holidu de Canarische archipel. De gemiddelde prijs voor een nacht is hier € 104.

Kijk je naar de prijzen voor een overnachting op de verschillende Canarische eilanden dan boek je voor het minste geld een onderkomen op La Palma. Je boekt op La Palma niet alleen de voordeligste accommodatie van geheel Spanje maar ook een wereld extra aan comfort.

Villa Cameleon op La Palma met privé zwembad en oceaanzicht.

Onderzoek
Ik heb een eenvoudig onderzoekje verricht. Een kamer van 19 vierkante meter in Hotel Palladium kost op Mallorca  € 190 euro per nacht.

Voor € 94 verblijf je op La Palma in  villa Cameleon met privé zwembad en zicht over de oceaan. Voordeliger kan ook, voor een huis zonder zwembad maar met een eigen tuin en zeezicht betaal je op La Isla Bonita rond de 70 euro per nacht.

Je hebt gelijk als je zegt dat de vlucht naar La Palma duurder is, maar dat verdien je eenmaal op het eiland dubbel en dwars terug.

Bron: Spanje vandaag en Holidu

 

Lees ook: Wandeling van Mazo naar Santa Cruz

Het weemoedige La Palma van Karin Bos

 

2 gedachten over “La Palma goedkope zomerbestemming”

  1. Alleen jammer dat er nog maar 1x per week wordt gevlogen vanaf Nederland

  2. Mooie blog weer, Siepko ik verblijf in gedachten weer even op la Palma, al zit ik op mijn boot in Frieslân en is het nog 8 maandjes wachten tot ik weer naar La Palma kan. Ik wil niemand beledigen, maar als mijn vakantie bestond uit een verblijf in zo’n kamer als van Hotel Paladium, dan bleef ik lekker thuis!. Zo verademend, “verwarmend” en met zorg ingericht zijn alle Casas geweest waar ik tot nu toe op la Palma verbleef.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven