Mega cruiseschip vaart La Palma voorbij

Komt het cruiseschip MSC Seaside met 5333 cruisepassagiers en 1413 bemanningsleden op 28 maart 2022 naar La Palma?

Het bericht dat een van de grootste cruiseschepen ter wereld de haven van Santa Cruz zou binnen varen was groot nieuws op La Palma.

Technisch mankement
Voor en tegenstanders stonden al op de kade klaar om hun mening te geven. Te groot, te vervuilend en de passagiers zouden weinig bijdragen aan de lokale economie. Onzin zeggen de voorstanders, de boot toeristen brengen wel degelijk geld en werk naar La Palma.

Een paar dagen later was de MSC Seaside opnieuw nieuws. Het schip heeft een technisch mankement en dat kan alleen in de haven van Tenerife gerepareerd worden. Het schip vaart op 28 maart vrolijk ons eilandje voorbij.

Belediging
De vereniging van ondernemers op La Palma beschouwt dit als een nieuwe belediging voor de haven en het gehele bedrijfsleven. Santa Cruz zou de eerste haven zijn geweest na de reis over de oceaan vanaf Brazilië. De economische impact van een tussenstop van dit schip zou positief zijn geweest voor onder meer winkels, restaurants, recreatie, toerisme en taxi’s

De reden dat La Palma door het megaschip wordt overgeslagen vanwege een technisch probleem is volgens de ondernemers onzin. Immers, de tussenstop La Palma is gecanceld nog voordat het schip uit de haven van Rio de Janeiro is vertrokken.

Het voorbijvaren van La Palma door de MSC Seaside is volgens de ondernemers op La Palma het zoveelste bewijs dat het hoofdeiland Tenerife wordt bevoordeeld.

Bron: el time Foto: destintravel.nl

4 gedachten over “Mega cruiseschip vaart La Palma voorbij”

 1. Wouter van Wijngaarden

  Nog 44 dagen….niet per schip, wij komen per vliegtuig. Maar wij gaan níet aan het eiland voorbij. Eerlijk gezegd, er is geen plek waar ik liever ben dan op La Palma!

 2. Ingrid Veer

  Wat moet het mooie la Palma met meer dan 5000
  kortstondig verblijf passagiers in Santa Cruz ?
  Tuurlijk men loopt een flink bedrag aan havengeld mis…………..
  En verder ?
  Ingrid.

 3. Rob Verhagen

  Het is maar goed dat kennis en schoonheid over de eilanden verdeeld zijn en smaken verschillen maar laat La Palma verschoond blijven van dit soort vervuilende mega schepen

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven