Lege bakken met schepijs in Puerto Naos

Puerto Naos en Bombilla zijn niet geraakt door de lavastroom van de vulkaan die vroeg op de avond van 14 december zijn laatste adem uitblies.

Bombilla is gesloten vanwege giftige gassen ( Foto: Alejandor Ramos)

Rood-witte lint
De boulevard van de badplaats is geveegd, de palmen zijn groen en op het strand komt de branding van de zomer tot rust. Alles is in gereedheid gebracht om vandaag de bewoners en gasten te ontvangen. Het wrange is dat de gassen die in Bombilla en Puerto Naos naar de oppervlakte komen een terugkeer nog altijd onmogelijk maakt.

De bewoners en iedereen die zijn werk heeft in de populaire badplaats zijn in afwachting. Niemand weet wanneer het rood-witte lint dat voor de ingang van het dorp hangt kan worden weggehaald. Iedereen hoopt op vandaag of morgen maar het zou ook nog jaren kunnen duren.

Foto: Repor

Schepijs
De kroketten van de Beach Bar zijn inmiddels ver over de houdbaarheidsdatum. De stoelen en tafels van de terrassen op de boulevard staan binnen. De bakken van het schepijs zijn leeg.

De meeste bewoners die hun huis door de vulkaan hebben verloren hebben een financiële compensatie ontvangen waardoor er aan de toekomst kan worden gewerkt. De 400 bewoners en iedereen met werk in Puerto Naos is een vergeten groep waar de oppositie aandacht voor vraagt. Een van de maatregelen die getroffen moet worden is het stopzetten van de hypotheken van bewoners totdat terugkeer mogelijk is.

De weg
Ondertussen wordt er stevig doorgewerkt aan de weg om het Dal van Aridane te verbinden met de kust, Las Manchas en het zuiden. Als alles meezit, is de weg eind augustus gereed. Het grote wachten is op de dag dat het rood-witte lint dat de toegang tot Puerto Naos en Bombilla verbiedt wordt doorgeknipt.

Bron: prensa La Palma

Waarschuwing: bovenstaande bericht kan de beeldvorming over La Isla Bonita negatief beïnvloeden. Het oppervlakte van het door de vulkaan getroffen gebied bedraagt ongeveer 3 % van het totale oppervlakte van La Palma. Behalve in Puerto Naos en Bombilla zijn alle stranden aan de westkust van La Palma geopend.

3 gedachten over “Lege bakken met schepijs in Puerto Naos”

  1. Wij zijn inderdaad ook benieuwd wanneer we weer naar onze flat kunnen. Nu al twee jaar niet geweest… kosten van belasting, water en licht lopen door. Dat zal voor heel veel mensen zo zijn. Vooral voor de bewoners en de horeca is het een ramp! Voor ons is het vervelend maar lang zo erg niet. Je kunt alleen maar afwachten….

  2. Wat erg dat de toegang nog dicht is naar puerto naos. Zeker erg voor debevolking en horeca!

  3. Egbert Delfos

    Goede, realistische berichtgeving Sipko. Dank je. Het wachten is op het sein van de overheid dat de lucht veilig genoeg is voor bewoners en mensen die er hun werk weer kunnen opvatten. Worden deze mensen nog enigszins gecompenseert voor inkomstenderving?.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven