Een zwembad op La Palma

In het jaar 2000 begon ons leven op La Palma. Zwemmen deden we in de oceaan.

Zwembad Puntagorda

Volkstuin met aardappels
Ik vond het toen van de zotte dat er in Breña Baja een openbaar zwembad werd gebouwd en kon het me niet voorstellen dat er iemand behoefte had aan een chloorbad op een eiland met een sub-subtropisch klimaat omgeven door water.

Mijn droomeiland moest zoveel mogelijk ongerept en oorspronkelijk blijven. Ik was tegen de bouw van alles dat niet de vorm had van een authentiek Canarische huisjes omgeven door een volkstuin met aardappels, wortels en een haan.

Zwembad van Tazacorte.

Vooruitgang
De tijd staat niet stil, en ook op La Palma heeft de vooruitgang zijn intrede gedaan. Alle grotere dorpen hebben inmiddels een eigen openbaar zwembad.

Puntagorda is de volgende in de rij van dorpen waar je baantjes kunt trekken. Op 15 juni wordt het openluchtbad heropend. Bewoners kunnen er voor 2 euro baantjes zwemmen.  Kinderen tot 10 jaar ontvangen zwemles en voor de volwassenen is er aquagym.

De burgemeester en de wethouder van sport moedigen alle bewoners van Puntagorda, Tijarafe en Garafia aan om het zwembad te bezoeken.

Zwembad van Los Llanos

Zwemmen
Was ik meer dan 20 jaar geleden nog tegen zwembaden op La Palma, tegenwoordig ben ik minstens een keer in de week te vinden in het openluchtzwembad van Los Llanos.

Met je hoofd boven het water kijk je uit over de rand van de Caldera de Taburiente met authentieke Canarische huisjes. De andere kant aantikken van het zwembad en terug en dat 25 keer.

 

Link: huis met zwembad op La Palma

 

2 gedachten over “Een zwembad op La Palma”

  1. Marc Smout

    In zee zwemmen, is op La Palma niet zo evident om het zachtjes te zeggen !

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven