Busstation Puerto Naos in afwachting van opening

Het is niet alleen op La Palma eerder regel dan uitzondering dat een bouwwerk met vertraging wordt opgeleverd.

La Palma doet daar nog een extra schepje bovenop; overheidsgebouwen die na een lange vertraging afgebouwd zijn, staan daarna om onverklaarbare redenen nog maanden, tot soms wel jaren leeg voordat ze in gebruik worden genomen.

Flamboyant busstation
Behalve het bezoekerscentrum op de hoogste top dat al jaren klaar is om bezoekers te ontvangen, wacht nu ook het flamboyante busstation van Puerto Naos tot er eindelijk eens iemand voorbij komt om met veel bombarie een lint door te knippen.

Al meer dan drie jaar worden de bewoners van Puerto Naos en badgasten bij het binnenrijden van de badplaats verwelkomd door een modernistisch busstation in aanbouw.

Drie bushokjes
Niet alleen vraagt iedereen zich af waarom het busstation nog niet geopend is, men is ook benieuwd naar het achterliggende idee waarom Puerto Naos een groot busstation nodig heeft voor twee bussen per uur.

De hoofdstad Santa Cruz de La Palma moet het doen met drie bushokjes terwijl daar per uur zeker 20 bussen een stop maken.

Kritische vragen
De oppositiepartij Izquierda Unida Canaria wordt ongeduldig en heeft de gemeenteraad kritische vragen gesteld over de vertraagde opening van het busstation in Puerto Naos.

Het busstation had voor de zomer al geopend kunnen worden maar is nog altijd omgeven door hekken. Behalve de eilandregering weet niemand waarom het oversized XXL-busstation gesloten blijft voor bussen.

De oppositiepartij vindt het schandalig dat deze zomer buspassagiers in de zon hebben moeten wachten op de bus.

Tekst: Siepko Wenning Afbeeldingen: architect: Roberto País Martín

5 gedachten over “Busstation Puerto Naos in afwachting van opening”

  1. Ik durf het bijna niet te zeggen. Is nu alles weer als vanouds? Heerlijk.

  2. Ik versta veel niet in La Palma zoals waarom ligt er zoveel vuilnis langs de bermen er staan ik weet niet hoeveel vuilnisbakken?

  3. Is het gebouwd met geld van de Europese unie? Dan kan ik het begrijpen. Dan is het een stuk werkgelegenheid. Over 3 jaar kunnen ze er appartementen in maken.

  4. Ik voorzie dat het dakpark op het busstation dezelfde toekomst beschoren is als het “waterpark” aan de boulevard van Tazzacorte

  5. Hier moet iemand verantwoordelijk voor zijn. Het is een prachtig gebouw om te zien, maar als dat alles is, dan is het spijtig genoeg een speeltje van een locale bestuurder zonder de markt goed verkend te hebben.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven