Vanaf 26 juni mondkapje niet meer verplicht

We hebben er lang naar uitgekeken, nog een week en dan kunnen we op La Palma weer zonder mondkapje naar buiten.

Met ingang van 26 juni zijn in Spanje mondmaskers niet meer verplicht.

Zonder mondkapje shoppen in Los Llanos en Santa Cruz.

De minister-president van Spanje Pedro Sánchez heeft het einde van het masker in de open lucht aangekondigd, een besluit dat in een buitengewone ministerraad zal worden genomen. Het besluit zal tijdens een buitengewone ministerraad op donderdag 24 juni worden bekend gemaakt. Voor die tijd zal de Wet 2/2021 worden aangepast.

Park in Los Llanos.

Het einde van het mondmasker is goed nieuws voor de economie. Met name de toeristische sector drong al enige tijd aan om het verplichte mondmasker af te schaffen. Het verplichte mondmasker was voor veel toeristen een reden om de vakantie uit te stellen.

Het aantal besmettingen op La Palma is gedurende de gehele pandemie buitengewoon laag gebleven. De lokale kranten melden vandaag slecht 2 besmette personen op het gehele eiland. We gaan richting de nul!

Over een week zullen onze gezichten buiten weer zichtbaar zijn op het strand, in het park, tijdens het shoppen op de markt en in de winkelstraten. De datum 26 juni zal voor veel mensen komen als een bevrijdingsdag.

Bron: prensa natiobal

8 gedachten over “Vanaf 26 juni mondkapje niet meer verplicht”

  1. Anita Prins

    Dat is zeker goed nieuws!! Het voelde ook erg vreemd om op de boulevard bij Puerto de Tazacorte in de wind met een mondkapje op te lopen.

  2. Laten we hopen dat deze maatregel nooit meer terugkeert, over de effectiviteit zijn veel twijfels , zeker in de buitenlucht en door velen gezien als een zichtbaar symbool gehoorzaamheid af te dwingen en ons de mond te snoeren,wie wil immers een dikke multa door het masker te negeren??? Goed voor toerisme en verbetering van de levenskwaliteit voor iedereen

  3. Maar bij het vliegen geldt toch nog steeds een negatieve test of vaccinatie?

  4. Slechts twee besmette personen. Wat een bijzonder eiland is het toch.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven