Voor aankomst La Palma eerst even testen

De regering van de Canarische eilanden heeft besloten dat een negatieve coronatest zal worden gevraagd om toegang te krijgen tot de geboekte accommodatie. De coronatest moet binnen een periode van maximaal 72 uur voor aankomst zijn uitgevoerd.

Acoomodatiehouders zullen bij aankomst vragen om een negatieve coronatest. Foto: Vakantiehuis Palmeras.

De regering van de Canarische Eilanden heeft dit besluit genomen om de bewoners en de bezoekers te beschermen tegen covid-19. Door het aantal besmettingen op de Canarische eilanden laag te houden, kan de toeristische sector ook de komende tijd blijven functioneren.

Op het document moeten de volgende gegevens staan: de datum en het tijdstip van de test, identiteit, het laboratorium dat verantwoordelijk is voor de test en het negatieve resultaat.

Casa las Tricias gelegen op de rand van de Barranco Izcagua

De verantwoordelijkheid voor verificatie van de negatieve coronatest ligt bij de accommodatiehouders. Wanneer een bezoeker geen negatieve coronatest kan tonen zal de accommodatiehouder informatie verstrekken waar deze test op La Palma kan worden uitgevoerd.

Voor bezoekers  die op La Palma aankomen zonder negatieve coronatest en op het eiland worden gediagnosticeerd als drager van COVID-19 zal geschikte huisvesting worden gezocht.

De maatregel om een negatieve COVID-19-test te ondergaan voor vertrek naar La Palma zal over 10 dagen van toepassing zijn.

De verwachting is dat er de komende tijd meer particuliere aanbieders op de markt komen voor een sneltest. Boek je een vliegticket naar La Palma met Tui dan wordt een deel van de kosten van de coronatest vergoed.

Bron: Eltime.es Foto´s: La Palma Vakantiehuizen

14 gedachten over “Voor aankomst La Palma eerst even testen”

 1. Peter de Ligny

  Nou dat zat eraan te komen, en nu heel benieuwd hoe je dat moet gaan regelen thuis en in welke taal en wie wordt wel erkend als lab en wie niet en hoe ga je dat op tijd regelen als je op dinsdag vliegt met het weekend er dus voor enz enz enz

 2. Kan nooit maximaal 72 uur voor aankomst zijn. Er zal bedoeld worden 72 uur voor vertrek. Bij de labs hier moet je tussen de 72 uur en 48 uur voor vertrek de test doen, zodat de uitslag op tijd is voor vertrek. Bij 48 uur wordt dat al kritiek weet ik van augustus.

  1. Helemaal eens met de voorgaande reacties. La palma laat wel een kans liggen. Geel gebied is goud waard. Als je dat met een goed doordacht systeem kunt behouden heb je een top winter. Maar ja ik hoor de reactie van siepko al. Goeddoordacht? Spanje? Dream on.

   1. Henk Jacobs

    Een goeddoordacht systeem: vliegtuigmaatschappijen moeten het zo regelen dat je een vlucht kunt reserveren en deze pas gaat betalen na jouw negatieve testuitslag. Om te verhinderen dat grapjassen een vliegtuig “volreserveren” kunnen ze een klein bedrag daarvoor vragen wat je wel moet betalen tijdens het boeken. Op deze manier kunnen ze het vliegtuig nog wel vol krijgen en ook veilig en ben je voor wat de vlucht betreft slechts de reserveringskosten kwijt als je pech hebt door net voor je reis ziek te worden.

  2. Henk Jacobs

   72 uur vóór aankomt is de Canarisch voorwaarde. 72 uur vóór vertrek hanteert bv Tui.nl die zelf een test verplicht stelt. Voor de Canarische eilanden zou de snelle antigeen test ook geaccepteerd worden, Tui verplicht de PCR test. Maar LET OP, bij hun heb je ook een erg klein “test moment” als je aanspraak wil maken op restitutie van de reissom!! Zie mijn reactie vorig artikel “La Plan broedt op…”

 3. Siepko, je schrijft: “…zal over 10 dagen van toepassing zijn…”
  Even voor alle duidelijkheid; als wij dus aanstaande woensdag 4 november via Gran Canaria naar El Hierro vliegen, is de test nog niet noodzakelijk ??

  1. Hola Ron, dan heb je nog geen test nodig. Kreeg een reactie dat maatregel eerst nog officieel gepubliceerd moet woorden in BOE en dat vanaf publicatie de 10 dagen in zullen gaan.

 4. In decreet dat 31 oktober is gepubliceerd lees ik over test. Er staat niet pcr of antigeen. Dan lijkt mij dat allebei kan. In nederland zijn beide testen officieel erkend. Antigeen geeft in 15 minuten uitslag.

 5. Karel Derickx

  Hé Joop, je hebt een Hollandse naam, kun je ook in Hollands schrijven/praten?

 6. Peter de Ligny

  De vraag is dus nog steeds wie dit gaat controleren. Vliegtuigmaatschappij, SPC of alleen de accomodatie houder of een combinatie van. Mijn vlucht is op een woensdagochtend en rekeninghoudende met de tijd van minimaal 48 uur naar de uitslag moet ik maandagochtend testen en hopen dat de uitslag op tijd binnen komt.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven