Rutte steekt stokje voor deur naar La Palma

De Canarische eilanden zijn dankzij het lage aantal besmettingen geopend voor toerisme.

Vliegtuigmaatschappijen hebben nieuwe vluchten geprogrammeerd voor de  komende winter. De verplichte corona test voor bezoekers werd ingevoerd om de eilanden ook in de toekomst corona veilig te houden voor bewoners en bezoekers.

Deur van een verlaten huis in Puntagorda.

Hoop
De verwachtingen waren op de Canarische eilanden hoog gespannen, de hoop was gevestigd op het redden van het komende winterseizoen.
Engeland en Duitsland gingen korte tijd na het vrijgeven van de Canarische eilanden voor toerisme in lockdown. Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan en vakantiereizen moeten worden uitgesteld. Rutte volgde gisteren met nieuwe maatregelen en adviezen.

Liever niet
Rutte steekt een stokje voor de deur van La Palma maar heeft de ingang niet gebarricadeerd. Reizen naar het buitenland wordt tot tenminste half januari afgeraden. Het is niet verboden, maar liever niet.

Nieuwe trend
De meerderheid van de vakantiewoningen op La Palma staan leeg. Het gaat een rustige kerst worden op het eiland. Tenzij er ineens een run gaat ontstaan om de leegstaande vakantiehuizen voor langere tijd te huren tegen een gereduceerd tarief.

We zien een nieuwe trend ontstaan van thuiswerkers, gepensioneerden en amateurastronomen die met eigen auto naar Cadiz rijden om daar de boot te nemen naar La Palma.

Voor iedereen met tijd en een flexibele  werkplek heeft La Palma de komende tijd veel te bieden.

Tekst: Siepko Wenning Foto`s: Peter Felix Jacobs
Gerelateerde link: Vakantie La Palma covid-19

1 gedachte over “Rutte steekt stokje voor deur naar La Palma”

  1. Elly Bishop

    Als ik het goed bekijk blijft reizen naar La Palma met Eurowings vanaf Dusseldorf een optie mits je een negatieve PCR test kan overleggen. Doorreis door Duitsland naar Dusseldorf international mag. Wij staan geboekt voor 2 januari en gaan de gok wagen ! Uiteindelijk is de situatie daar gezonder dan hier in Nederland. ….

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven