Naar La Palma met een overstap

Iedereen die besmet is met het La-Palma-virus, waarvoor het enige medicijn is om minstens een keer per jaar ons mooie eilandje te bezoeken, wordt op de proef gesteld.

Op dit moment is het boeken van een directe vlucht vlucht van Amsterdam naar La Palma tot oktober 2021 niet mogelijk. De kans dat er het komende jaar toch gevlogen gaat worden naar La Palma lijkt vrijwel uitgesloten.

Overstap
De Nederlanders zijn na de Duitsers de tweede groep in grootte door wie La Palma wordt bezocht. Het ontbreken van directe vluchten vanuit Nederland is voor iedereen die op La Palma afhankelijk is van toerisme slecht nieuws. Vanaf Düsseldorf kan er wel met een directe vlucht naar la Palma worden gevlogen.

Lege agenda
De eerste annuleringen komen alweer binnen. De agenda staat vol met strepen door namen en het aantal blanke pagina’s neemt toe.
Alles wijst erop dat we het de komende winter en zomer uitermate rustig zullen hebben.

Knorren en mokken
Terwijl ik nog aan het knorren en mokken ben, zette Marjan me weer met beide benen op de grond. We worden immers niet het huis uitgezet omdat we de hypotheek niet zouden kunnen voldoen en iedereen van wie we heel veel houden is gezond.

Marjan stelt voor om het komende jaar te zien als een soort van sabbatical waarbij we heel veel vrije tijd zullen hebben en er maar weinig werk zal zijn.

Buikriem
Zelfs met de buikriem strak aangetrokken blijft het hier op La Palma immers aangenaam. Het bezoek aan het strand is gratis, vanaf huis wandelen we de natuur in en een café solo op de Plaza de España kost minder dan een euro.

En wie weet kunnen we de komende tijd toch nog een aantal met het La-Palma-virus besmette mensen verwelkomen op ons eilandje. De echte liefhebbers laten zich niet weerhouden door een extra overstap. En zullen ook de komende tijd zullen gasten La Palma weten te bereiken.

Tekst en afbeeldingen: Siepko Wenning
Gerelateerde artikelen: Vliegen naar La Palma

19 gedachten over “Naar La Palma met een overstap”

  1. Mieke Van Breukelen

    Dus je verwacht in januari ook geen vluchten van Amsterdam naar la palma?

    1. Siepko Wenning

      Ik ben even niet zo positief over directe vluchten van Transavia in januari naar La Palma. Maar ik heb daarvoor geen enkel bewijs, dus is er nog hoop.

  2. Peter de Ligny

    De duitse mogelijkheid met condor is al een tijdje onder mijn aandacht. Echter probleem hierbij is dat NB op oranje staat in Duitsland. Wat er nodig is om via Dusseldorf te reizen is mij niet helemaal duidelijk, en hoe het zit bij aankomst en vertrek uit La Palma ook niet. Misschien kun jij Siepko, hier iets over vertellen. Vooralsnog is er bij mij de intentie om in december langs deze route te reizen, maar de vraag is of ik als nederlander wel welkom ben, we staan tenslotte toch op oranje.

    1. @Peter, dat zal geen probleem zijn. Transitverkeer is in Duitsland toegestaan. Je gaat immers niet verblijven in Duitsland.

      1. P.P. de Ligny

        Bedankt Ron, ik heb vandaag tickets geboekt bij Condor voor 15 dec.2020. Condor heeft een speciale COVID omboek-garantie tot maximaal 3x omboeken voor 40 euro p.p. Misschien een idee voor mensen die nog twijfelen.

  3. Tineke Van der schaaf

    Hoe weet u dat de kans dat er nog gevlogen wordt dit jaar, nihil is? Ik heb tickets voor 15 dec as , met Transavia

    1. Niets is zeker in deze grilige tijden, zolang Transavia je vlucht niet heeft geannuleerd is er hoop. Echter, afgaande op de laatste info op website Transavia wordt er aan deze hoop wel flink geknabbeld.
      Transavia geeft aan vanaf 16.12 wel te gaan vliegen op Lanzerote en Fuerteventura, La Palma staat hier niet bij.

  4. Een tip! Als de eilandregering tijdelijk de tarieven voor zowel de veerdiensten als de vluchten tussen de eilanden tot het prijsniveau van residents zou verlagen zou dat een boost kunnen zijn in deze Coronatijden. Ook een vrijgewicht met min. 23 kg. voor check inn bagage met Binter zou helpen. Moet natuurlijk wel bekend gemaakt worden. Er is vast genoeg capaciteit…..nu nog de focus zetten op actie! Als je een zo eenzijdige economie gecreëerd hebt (tourisme) dan zul je alle zeilen moeten bijzetten om je klanten te behouden!

  5. Wij zouden over 5 weken komen. Maar er wordt niet gevlogen helaas. Al weten wij officieel nog van niets, want we horen niets van Transavia. Maar zodra het weer kan zijn wij er weer ;-).

  6. Ook wij vliegen (hopelijk) in november vanaf Düsseldorf.
    Wie vanaf Amsterdam bij Transavia geboekt heeft en nu tegen een annulering aanloopt; laat je vlucht overboeken naar Gran Canaria, en dan verder met Binter. Dat laatste uiteraard op kosten van Transavia.
    Echter, als Spanje besluit om ons land op ROOD te zetten, dan hebben we wel een probleem. Dan mogen wij, als Nederlanders, er niet meer in. (misschien nog met verplichte quarantaine).
    Die kans acht ik vrij groot. Dat de economie van de Canarisch daarmee volledig naar de kl*#e gaat zal VN, WHO en de spaanse regering worst wezen.

    1. Goede tip Binter. Maar werkt dat echt, op kosten van Transavia verder met Binter?

  7. Wat vooral belangrijk is is dat het virus gestopt gaat worden. En wij ons aan de regels houden.
    En natuurlijk willen we heel graag volgend jaar juli naar la Palma. Gelukkig duurt dat nog even!!
    Vooral gezondheid gewenst voor iedereen!!!

  8. Monica Peeters

    De geboekte tickets bij Transavia zijn nog niet geannuleerd!!

  9. Gelukkig blijft het eiland heerlijk. Ook als we even moeten wachten. Siepko geniet van strand, de wandelingen, salsa met je vrouw en koffie op het eiland :) Gelukkig komen er ook tijden na Corona. Iedereen zal dan graag weer komen. Dank voor alle mooie posts touwens. Heel fijn om te lezen hoe het daar gaat steeds.

    Ikzelf heb 10 dagen la palma geboekt in februari. Gewoon omdat het fijn is als het wel kan. Duimen voor iedereen dat zoveel mogelijk doorgaat.

    Michiel

  10. Het lijkt erop dat je bij TUI nog steeds gewoon een losse vlucht kunt boeken voor Amsterdam-La Palma.

  11. Paul Ruber

    Behalve Binter Canarias vliegt ook CanaryFly enkele malen per dag vanaf Tenerife Nord of Gran Canaria naar La Palma. Reken op ongeveer 80 euro retour per persoon. Dus voor wie echt wil is er een weg!

    Paul R

  12. W. Deschouwer

    Vandaag maar eens Transavia gebeld voor geboekte vlucht eind december naar La Palma. Wat blijkt: staat in hun computer als geannuleerd. Paar uur later kregen we email van Transavia dat vlucht officieel geannuleerd is en wat de mogelijkheden zijn om geld terug te krijgen of een voucher. Gezocht op Google, maar zijn inderdaad geen directe vluchten meer vanaf Amsterdam naar La Palma. Weer oppassen met zoeken naar nieuwe vlucht naar ala Palma dat je niet in de stad Las Palmas terecht komt op Gran Canaria. De software van vergelijkingsites voor vluchten veranderde La Palma een paar keer in Las Palmas bij het geven van zoekresultaten.

  13. Er is een andere mogelijkheid om la palma te bereiken ,vlieg met easyjet naar ten.zuid, bus naar ten .noord en dan met canaryfly naar la palma vliegen (50 euro retour p.p)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven