La Palma, een ratjetoe aan berichten

Nog even snel voor het weekeinde een ratjetoe aan berichten van La Palma.

Transavia niet
Speculeren of Transavia wel of niet naar La Palma vliegt, is niet meer nodig. Transavia heeft definitief alle vluchten geannuleerd tot de winter van 2021. Alle La Palma reizigers met een vliegticket zijn geïnformeerd.

Tui.nl wel
Goed nieuws is dat TUI.nl vanaf 30 december op woensdag en zondag met een directe vlucht naar La Palma zal komen. De vliegtickets zijn online te boeken.

Vliegen en de loterij
Ook de vliegreis naar ons eilandje schijnt veilig te zijn. De grootste krant van Spanje El Pais schrijft vandaag: ´De kans om corona tijdens het vliegen op te lopen is dankzij het speciale filtersysteem in de vliegtuigen tweemaal zo klein dan de kans op het winnen van de loterij.`

La Palma stoplicht
La Palma doet het uitstekend als het gaat om het lage aantal coronabesmettingen. Vandaag meldt het dashboard slechts 3 patiënten op het gehele eiland.

Het stoplicht voor La Palma staat op groen en toch lijkt het animo om op reis te gaan niet erg groot. Met al die besmettingen buiten de deur in Nederland en België voelt het toch een beetje alsof de wereld in brand staat. En wat vandaag de waarheid was kan morgen alweer achterhaald zijn. ´We slaan dit jaar even over,` krijgen we regelmatig te horen.

Stil en rustig
De paar bezoekers die het toch aandurft om te komen treft een stil en rustig eiland. Alle winkels en restaurants zijn geopend en de Plaza de España zoemt nog altijd van gezelligheid. De keuze aan nog beschikbare vrijstaande landhuizen was nog nooit zo groot en zon trekt zich helemaal niets aan van wat er op onze planeet afspeelt.

Kiosko Zamora in het zuiden van La Palma.

G20
De Spaanse regering heeft La Palma voorgesteld als locatie voor het houden van een vergadering van de G20 over toerisme. Mocht dit doorgaan dan wordt het voor vliegtuigspotters op La Palma toch nog een goed jaar met aankomsten van vliegtuigen uit de gehele wereld.

Cadeautjes
En zo dobberen we op La Palma rustig verder op een kalme Atlantische Oceaan met goed nieuws voor de jongste bewoners. De steun voor bananenboeren wordt ook dit jaar gewoon weer gestort. Voor de kinderen op La Palma  zullen er ook dit jaar cadeautjes zijn met Drie Koningen.

Tekst en foto´s: Siepko Wenning

Gerelateerde artikelen: El Pais vliegen en de loterij (Spaans)
La Palma Dashboard: https://grafcan1 Klik op La Palma, venster rechtsboven aantal besmettingen.

6 gedachten over “La Palma, een ratjetoe aan berichten”

 1. Bert Strengholt

  Mijn boeking voor maart 2021 bij Transavia heb ik vandaag gerestitueerd gekregen. Jammer, ik had mij er op verheugd om begin volgend jaar weer op La Palma te gaan wandelen. Wellicht is dus TUI een optie ?

 2. Peter de Ligny

  Ik heb geboekt bij Condor voor half december. Gewoon op hun site in het nederlands. Voor 40 euro covid omboekgarantie tot 3 keer mogelijk. Alleen nu afwachten of de boel weer niet op slot gaat

 3. Karel Derickx

  Hallo Marian en Siepko
  Houdt goede moed.
  We komen januari en februari voor het 17e achtereenvolgende keer naar jullie Isla Bonita met of zonder Transavia, desnoods roeien.
  Transavia heeft keurig terugbetaald
  We gaan nu boeken via Tui of Condor vanaf Düsseldorf.
  (Eerdere jaren met Air Berlin).
  Sterkte jullie!!!
  Groetn vanuut onze boshut op de Veluwe.
  Karel en Tineke Derickx

 4. Beste Marian en Siepko,
  Dank voor jullie updates betreffende La Palma. Ze zijn prachtig en triest. We wachten op een moment dat we naar La Palma kunnen gaan. We hopen dat we volgend jaar via Duitsland of België naar La Isla Bonita kunnen vliegen. Veel sterkte en hopelijk snel tot gauw

 5. Hallo, als wij het goed zien op de site van Transavia, dan kun je wel gewoon naar Tenerife vliegen. Met Bintertje of ferry kom je dan toch ook op La Palma?

 6. Onbegrijpelijk dat Transavia Tenerife niet combineert met La Palma, zoals dat vroeger vaker het geval was.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven