Bosbrand in Garafia

Er hangt een donkere wolk boven het noorden van La Palma. Helicopters vliegen met water af en aan.

Vrijdag 18 uur is in Garafia een brand uitgebroken. De ongunstige weersomstandigheden hebben het vuur gedurende de nacht versterkt.

Foto: Kike Navarro

Ongeveer 300 bewoners uit de buurten ColmeneroCatela, Los LomitosCueva de AguaBriesta El Castillo, Las TriciasHoya Grande, Llano Negro en La Mata zijn geëvacueerd en hebben de nacht doorgebracht bij familie of in gemeentelijke opvang van Puntagorda.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Er wordt volop ingezet tegen de oprukkende vlammen.

Ter ondersteuning van de brandbestrijders op La Palma is een Military Emergency Unit (UME) deze ochtend met de boot vanaf Tenerife naar La Palma gekomen. Specialisten van het eiland Gran Canaria zijn onderweg.

Wordt vervolgd!

Bron: La Prensa La Palma, El Pais, Twitter.
Gerelateerde artikelen: Bosbrand La Palma 2016

10 gedachten over “Bosbrand in Garafia”

 1. Wat een triest bericht bij een prachtige foto. We hopen dat het vuur snel onder controle is.

 2. Margriet Meijer

  Wat ontzettend naar, triest en beangstigend! Hopelijk is de brand snel onder controle en valt de schade nog enigszins mee in het mooie noorden van La Palma……

 3. Wat vreselijk triest! In juni, toen het weer mocht, hebben we nog door dat schitterende gebied rondgereden. Het is te hopen dat al die unieke dorpjes en dat beschermde kustgebied gespaard blijven.

 4. Hoi Siepko, ik hoorde dat er dezelfde dag bij El Paso ook brand was.
  Klopt dit?
  Gr. Marijke

 5. Marc Smout

  Dat is heel slecht nieuws. Veel sterkte gewenst aan de bewoners van de regio.

 6. Peter Laicht

  Na de lockdown situatie nu een brand. Mooi gebied waar we in maart op de dag van de lockdown nog waren. Gelukkig hoopvol nieuws om de brand onder controle te krijgen. Ook dit zal lukken. Blijven positief denken en volgend jaar maart zijn we er weer.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven