La Palma maakt plan tegen verandering van klimaat

De eilandregering heeft de noodtoestand van het klimaat uitgeroepen. Er is een akkoord goedgekeurd dat een reeks maatregelen voorstelt om de grootste ecologische uitdaging van deze tijd aan te gaan.

De eilandregering zal een start maken met een proces van educatie, training en bewustzijn voor de gehele bevolking over de klimaatverandering en de enorme aanpassingen die nodig is om de noodsituatie te stoppen.

Waterreservoir Puntagorda

De grootste milieu-uitdaging
Het is volgens de woordvoerder van de eilandregering Nieves Rosa Arroyo, de grootste uitdaging waarmee we als samenleving worden geconfronteerd.

´Meer en meer studies bevestigen de effecten en gevolgen van klimaatverandering op de Canarische eilanden, zoals de algemene stijging van de temperatuur, de algemene daling van de regenval en een intensivering van droogte. La Palma is vanwege zijn geografische ligging en biodiversiteit bijzonder kwetsbaar voor de huidige als de toekomstige effecten van klimaatverandering.`

Het plan richt zich ook op het verwerken van afval, met als belangrijkste doel om het op het eiland geproduceerde afval te reduceren en te recycling, met als horizon het doel voor een circulaire economie zonder afval.

Behalve het instrueren van de bewoners maakt de eilandregering een duurzaam mobiliteitsplan voor het eiland La Palma.

Van links naar rechts: themperatuur, luchtvochtigheid, neerslag.

Veel te mooi voor de tijd van het jaar:
Het weer op La Palma blijft volop genieten voor zijn bezoekers. Het is hartje winter maar de thermometer stijgt ook vandaag tot zomers temperaturen. In Tazacorte is het vandaag 27 graden, in Santa Cruz is het met 25 graden eveneens aangenaam op de terrassen en het nieuwe stadstrand

Bron: el diario Foto: La Palma Nieuws
Kaartjes La Palma: La Palma Meteo

 

 

6 gedachten over “La Palma maakt plan tegen verandering van klimaat”

  1. Dirk Spiessens

    wat ik niet begrijp is dat er anno 2020 nog steeds een vervuide diesel centrale moet zorgen voor elektriciteit terwijl een eiland zou moet kunnen draaien op windenergie. Ik vernam dat wind en zonenergie wordt geboycot door de Spaanse overheid en de grootste Spaanse brandstofleverancier, wellicht iedereen bekend.

    1. Ingrid asseloos

      De politiek verkoopt nog steeds veel blablablabla en doet verder vooral aan – ik zal niet zeggen ‘oog’verblinding want dat dieselgedrocht, je schrikt je een aap als je het als toerist voor het eerst ziet op een eiland dat UNESCO-statuut heeft. Zakkenvullerij en ons-kent-ons, maar vooral kortzichtigheid en apres nous les mouches. (Weet accent niet staan voor apres).

  2. Ingrid adseloos

    De bevolking kan zijn bijdrage leveren maar wat doet de overheid zelf? Als het aan de westkant hard regent stroomt het regenwater de zee in! Massa’s water!
    Kan dat niet opgevangen worden?
    Men kan ook netten spannen in de bergen die water uit de wolken opvangen. Wat men het gesorteerde afval van het containerpark? Ik hoor dat het afgevoerde ergens anders weer op een hoop wordt gesmeten? Wat met de bananen die water verslinden en gesubsidieerd worden? Er zou meer gedifferentieerd kunnen worden, vb olijfbomen en zelf olijfolie produceren dan. Ook allicht minder transport van deze goederen dan.

  3. Michael Lombaert

    Jaren geleden ooit een wetenschapper horen vertellen dat La Palma alle troeven in handen heeft om een groot El Hiertoe te worden. Enorm potentieel aan wind, zon en geothermische energie. West-Europa kan daar alleen van dromen. Maar er gebeurt zo goed als NIKS mee. Wie vult zijn zakken met de Venezuelaanse diesel?????

  4. Het is wereldwijd merkbaar dat het klimaat verandert. Het is vreselijk dat La Palma hier ook onder te lijden heeft.
    Het klinkt zeker prachtig 26 graden in de winter, maar normaal is het niet. Hopelijk gaat de mensheid beseffen waar ze mee bezig zijn, voordat het te laat is.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven