Campagne rotonde rijden op La Palma

Sinds enkele jaren geleden werden op La Palma de eerste rotondes geïntroduceerd met twee rijbanen.

De meeste bestuurders op La Palma verkregen het rijbewijs nog voor de aanleg van het eerste verkeersplein op het eiland. Maar weinig van deze bestuurders weten hoe je op de juiste wijze over een rotonde rijdt.

Verkeersplein spanje

De meeste bestuurders blijven in de buitenste rijstrook rijden totdat er wordt afgeslagen naar rechts. De kans op een botsing is groot wanneer een andere weggebruiker, die wel geleerd heeft hoe je op de juiste wijze een rotonde gebruikt, op hetzelfde moment een rotonde oprijdt.

Om de bestuurders die hun rijbewijs voor de aanleg van de eerste verkeersrotonde te informeren heeft de verkeersdienst van La Palma een campagne gestart die te zien is op de televisie en sociale media.

tekst: La Palma Nieuws

2 gedachten over “Campagne rotonde rijden op La Palma”

  1. Gera Vromen

    Dankjewel Siepko voor je steeds weer afwisselende berichten. Wij wonen nu bijna 3 jaar hier en merk dat deze berichtgeving voor ons altijd zeer de moeite waard is om te lezen. Het helpt echt om beter geïnformeerd te blijven over datgene wat op La Palma speelt.
    Een dankwoord is dan ook zeker gerechtvaardigd

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven