Love Music Festival La Palma breekt record

Het was dankzij de hitte dat we zaterdagavond afdaalden naar de kust om het Love Music Festival te bezoeken. In onze woonplaats El Paso was het te warm om de nacht slapend door te brengen. In Tazacorte was de temperatuur een graad of 6 lager en perfect voor het Love Music Festival.

Het Love Music Festival wordt jaarlijks door de eilandregering georganiseerd om aandacht te vragen voor de gelijkheid van mannen en vrouwen ongeacht zijn seksuele voorkeur. Nooit eerder viel er op La Palma een dermate groot muziekfestival te beleven.

la palma love music festival

Meer dan 10.000 bezoekers kwamen naar het perfect georganiseerde festival in Tazacorte met optredens van bekende Spaanstalige artiesten. Foodtruck Frida zorgde voor lekkere hapjes en uit de bierpomp stroomde koel en helder Heineken. Terwijl ik in Nederland met mijn 1.78 meter een klein mannetje ben keek ik op La Palma als een lange man over de hoofden van het publiek.

De melodieuze liedjes van la Oreja de Van Gogh werden luidkeels meegezongen. Miguel Bosé met zijn bombast en glamourpop was ´ a litlle bit too much` en daardoor aandoenlijk. De tomeloze energie van de zangeres Eva Amaral bracht het publiek in vervoering maar we werden letterlijk weggeblazen door de grote hoeveelheid decibels. Daardoor misten we de DJ die rond 4 uur in de nacht van start zou gaan.

frida empanada
Foodtruck Frida tijdens het festival met lekkere hapjes.

De dag na het concert 
Terwijl de muziek nog nagalmt in mijn oren kleurt de lucht weer blauw. De warme deken die enkele dagen La Palma deed zuchten wordt van zijn plaats verdreven door een zacht briesje van zee. De drie snik hete dagen zijn al weer verleden tijd en La Palma heeft een nieuw record.

Tekst en foto`s: Siepko Wenning

1 gedachte over “Love Music Festival La Palma breekt record”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven