Warme dagen op La Palma

Het zijn warme dagen in onze woonplaats El Paso waar de thermometer kan stijgen tot 35 graden.

De wind uit het zuidoosten brengt niet alleen hete en droge lucht maar ook zand uit de Sahara naar La Palma. De grijze lucht hangt als een warme deken over het eiland.  Het is weer sjoemelen en meten met de hoeveelheid water in onze waterput om alle planten in de tuin door de warme golf heen te helpen.

la palma warm weer
Het kantoor van LaPalma-Oceaanzicht is het koelste plekje van ons huis, hier hebben we een airco. Even vluchten voor de hitte om daarna af te dalen naar de kust waar de Atlantische Oceaan verkoeling brengt. Terwijl El Paso zucht onder de warmte stijgt de temperatuur aan de kust maar zelden boven de 28 graden. Aangenaam koel!

De komende nacht ontvluchten we de warmte van El Paso en dalen we opnieuw af naar de kust. Voor het LoveFestival in de haven van Tazacorte zouden al meer dan 10.000 kaarten zijn verkocht, het grootste muziekfestival dat ooit heeft plaatsgevonden op La Palma.

Mocht het morgen weer zo warm zijn als vandaag dan ga ik vast even schuilen met de airco aan in ons kantoor om daar verslag van te doen.

Tekst: Siepko Wenning
Actuele weerkaart La Palma

Scroll naar boven