Expositie landschapsschilder geopend

In de expositieruimte van La Casa Principal de Salazar kan vanaf vandaag een expositie worden bezocht om kennis te maken met het Project van de befaamde kunstenaar en winnaar van de prijs van de schone kunsten Ibarola.

ibarolla-kunst.garafia
Een van de voorstellen van de kunstenaar om te realiseren in een kloof op La Palma.
Ibarrola_project_palma
De beschilderde rotsen van Ibarola

De kunstenaar uit Baskenland staat te popelen om aan de slag te gaan om in de Barranco de la Luz een aantal rotsen te beschilderen. Ondertussen verschijnen op sociale media de eerste kritische berichten.

Foto en bron: Eltime.es Tekst: La Palma Nieuws

3 gedachten over “Expositie landschapsschilder geopend”

 1. Meneer Ibarrola, ga nu eens lekker terug naar Spanje en ga daar de rotsen en wouden verven met uw acrylverf. Ik ben zelf schilderes, maar ben van mening dat geen enkel, maar dan ook geen enkel kunstwerk de schoonheid van de natuur overstijgt.
  Sorry, Ibarrola, gebruik hiervoor linnen of canvas.

 2. Bert van Duijn

  Besre Anky,
  Waarom vraag je of de schilder in Spanje rotsen gaat beschilderen en niet op La Palma? Zijn die rotsen daar van minder waarde? En waarom bepaal jij dat schilderen alleen mag op linnen of canvas? Is Kunst niet een beetje buiten de kaders denken? Ik lees op lapalma-info.nl: in de musea La Zarza en Belmaco kunnen de best bewaarde rotsinscripties worden bekeken. Mocht men toen wel in rotsen krassen? Maar je hebt in lapalma-info.nl een medestander, want in haar berichtgeving wordt ook stelling genomen tegen de rotsschilderaar. Ik weet nog niet zo zeker of het schilderen van rotsen op la Palma per definitie slecht is. Misschien niet mooi, maar ook dat is discutabel.
  Bert.

 3. Pingback: Kunstenaars starten actie tegen kunstproject, La Palma | La Palma Info

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven