Landschapsschilder bezoekt La Palma

De kunstenaar Ibarrola, winnaar van de prestigieuze prijs premio nacional de Bellas Artes en de schepper van onder andere del Borque Pintado de Oma, bezoekt op dit moment La Palma. Het doel van zijn bezoek is om op La Isla Bonita een kunstproject te realiseren.

Ibarrola-lapalma
Landsschapsschilder Ibarolla bezoekt La Palma

Ibarolla ziet zich zelf als een interdisciplinair landschapsschilder waarbij verf direct op een deel van de rotsen wordt geschilderd. Volgens de kunstenaar uit Baskenland is in alle gebieden waar zijn werk in het verleden is gerealiseerd, het aantal bezoekers toegenomen.

Een van de interventies die Ibarrola op La Palma wil realiseren bestaat uit het beschilderen van een rotswand in een van de kloven in het noorden van La Palma.

De president van de eilandregering ondersteunt publiekelijk het plan en heeft een bedrag ter beschikking gesteld. Ook de burgemeester van Garafia is enthousiast en zegt alle medewerking te zullen verlenen om dit kunstwerk te realiseren.

landsschapskunst-palma
Beschilderde bomen door Ibarrola in het noorden van Spanje (foto: wewalking.com).

La Palma Nieuws is daarentegen van mening dat ieder menselijk ingrijpen in de natuur op La Palma zoveel mogelijk moet worden vermeden. La-Palma-Nieuws zal om deze reden  Palmese kunstenaars en natuurliefhebbers oproepen om zich te verzetten tegen dit plan.

De expositie met voorstellen is vanaf vandaag te zien in Garafia.

Bron en foto boven: Eltime.es

Tekst: La Palma Info en Nieuws

 

6 gedachten over “Landschapsschilder bezoekt La Palma”

  1. Ben ook fel tegen op het aanbrengen van verf direct op bomen en rotsen. Nee, niet doen. Sorry, Ibarrola, ondanks uw mooie kleuren, nee, niet op la Palma in de natuur.

  2. We zijn toch al lang geen holbewoners meer?! We hoeven ons dagelijks leven niet meer op een rotswand vast te leggen. Bovendien zijn er inmiddels meer dan genoeg andere manieren te bedenken om uiting te geven aan kunst en creativiteit. Dat hoeft niet ten koste van miljoenen jaren oude natuur. Voor een man die schijnbaar van schoonheid houdt, komt het een beetje dubbel over dat hij bij zijn eigen creaties in het voorbijgaan al bestaande schoonheid vernield. En om daar nou geld voor uit te trekken wat ook aan andere dingen besteed kan worden…

  3. Om mijn ongenoegen uit te spreken heb ik een mail gestuurd naar de voorzitter van de eilandraad Anselmo Pestana en de wethouder van cultuur María Victoria Hernández. Op de Facebookpagina van het gemeentehuis van Garafia, waar al enkele reactie`s waren geplaatst tegen het beschilderen van rotsen in een kloof, heb ik een bericht geplaatst. Heb een aantal vrienden in Garafia, waar de rotstekeningen moeten verschijnen, gevraagd contact op te nemen met de burgemeester. De reacties van lezers van La Palma Nieuws en de reacties op het bericht op de Facebook pagina van Siepko Wenning zal ik doorsturen. Hoop komende week ook de expositie te kunnen bezoeken om mijn ongenoegen uit te spreken.

  4. Coen Rooseboom

    Ik begrijp dat de “cabildo” La Palma op de kaart wil zetten, maar kunnen ze dan niet beter iemand met een beetje verstand inhuren i.p.v. deze seniele ouwe gek die vind dat “zijn”werk het reeds gecreëerde overstijgt of aantrekkelijker maakt?
    Kan hij z’n potjes verf niet beter gebruiken om de alom aanwezige (en meestal volslagen zinloos en onafgebouwde) betonconstructies wat meer “aantrekkelijker” te maken. De natuur op zich behoeft geen toevoeging in deze vorm, slechts respekt!!!

  5. Pingback: Kunstenaars starten actie tegen kunstproject, La Palma | La Palma Info

  6. Pingback: Geen geverfde rotsen in noorden La Palma | La Palma Info

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven