Winter op La Palma breekt alle records

De winters op La Palma zijn mild, ideaal om te wandelen in de natuur en te genieten van een zonnebad op het strand.

Afgelopen winter bracht La Palma prachtig weer voor iedereen die naar het eiland kwam voor wat zon. Ook deze afgelopen winter heeft opnieuw alle records gebroken. De gemiddelde temperatuur lag maar liefst 2,5 graden boven het normale niveau.

Het noordoosten en noorden van La Palma hadden het minste te lijden onder de warmte en droogte.

Voor liefhebbers van regen zoals de vegetatie en de bananenboeren was de afgelopen winter zwaar. Voor degenen die genoeg hadden van de regen, was een verblijf op La Palma echter hemels. Er viel iets meer dan 36 liter per vierkante meter, ongeveer een kwart van wat er normaal gesproken in deze periode valt. Januari was zelfs extreem droog, met slechts 13% van de gebruikelijke neerslag.

Voor het eerst in 108 jaar viel er geen sneeuw bij het observatorium IzaƱa op Tenerife, gelegen op een hoogte van 2.364 meter. De warme lucht die de temperaturen omhoog stuwde, was te danken aan de windrichting vanuit Afrika. Er waren 6 dagen waarop het eiland gebukt ging onder een warme deken van woestijnzand.

De verwachting voor de langere termijn is dat de gemiddelde temperatuur zal blijven stijgen en dat er tot het jaar 2050 7 tot 10% minder neerslag zal vallen.

Bron: el dia Foto: S.W.

 

Informatie over het weer op La Palma

 

 

4 gedachten over “Winter op La Palma breekt alle records”

  1. Heika Smook

    Wij waren van half januari tot begin maart zeven weken op La Palma. We hebben heerlijk genoten. Wat een fijn eiland is het. Niet alleen het weer, ook de vriendelijkheid van de mensen valt ons altijd weer op.
    Gr. Heika

  2. Heel verontrustend. Klimaatverandering treft ons (op den duur) allemaal.

  3. willem arens

    Het zal niet normaal geweest zijn maar voor de toeristen die voor de Zon komen is het super stukken beter als vorig jaar wand dan hadden we beter thuis kunnen blijven maar eerlijk gezegd hebben we toch van de natuur genoten dus toch een fijne vakantie.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven