Terugkeer Puerto Naos stap voor stap dichterbij

23 maanden na de eruptie van de vulkaan Tajogaite worden er maatregelen genomen om de terugkeer van een aantal bewoners naar Puerto Naos en Bombilla mogelijk te maken.

Een van de doelstellingen is om de 91 bewoners die nog altijd in een hotel gevestigd zijn te herhuisvesten. Een aantal bewoners zouden ondergebracht kunnen worden in Hotel Sol in Puerto Naos. Het IGN verricht verricht metingen om na te gaan of dit mogelijk is.

Video: Puerto Naos vijf jaar geleden tijdens zonsverduistering

Strand
Een ander doel is om het strand weer in gebruik te nemen. Alleen het noordelijke deel van het strand Playa Chica heeft een probleem met de gassen. Er zullen metingen worden verricht om er helemaal zeker van te zijn of het zuidelijke deel van het strand wel veilig is om te gebruiken.

Ventilatie
Bovendien wordt er gekeken of met een ventilatiesysteem kooldioxide die zich al 23 maanden in enkele gebouwen bevindt afgevoerd kan worden. Daarnaast wordt bestudeerd om een ondergrondse infrastructuur aan te leggen, zoals een rioleringssysteem dat de CO2 naar de zee zou kunnen leiden.

De opening van Puerto Naos en Bombilla zal poco a poco, beetje bij beetje zijn. Een positieve stap voorwaarts voor La Palma.

Meer info: stranden La Palma

9 gedachten over “Terugkeer Puerto Naos stap voor stap dichterbij”

 1. Hoera, goed nieuws! En nu maar hopen dat de eigenaren van de toeristenaccommodaties en de horeca niet failliet zijn, zowel voor hen zelf als voor de PN liefhebbers.

 2. Alie en Mart

  Dit is voor ons geweldig nieuws , wij hopen dat dit weer kan .En dat de stranden weer vol zitten of liggen !

 3. Goed nieuws maar blijft riskant.
  Ik hoop voor de horeca en andere bedrijven dat die een redelijke passende vervanging hebben.

 4. Egbert Delfos

  Ik ben iemand die graag positieve wensen heeft. Het is een beetje vroeg in het jaar maar mag ik voor de lokale bevolking de kerstwens uitspreken dat zoveel mogelijk inwoners van Puerto Naos over niet al te lange tijd terug kunnen keren naar hun gemeente. Ook al is het maar in Hotel Sol. En dat misschien zelfs de lokale economie weer opkrabbelt na 2 jaar lijdensweg.

 5. Monica Peeters

  Goed nieuws Siepko. We hadden al zoiets gehoord.
  Wij zijn momenteel ook weer op la Palma, geregeld voor iets langere periodes.
  Erg warm momenteel
  Hasta luego

 6. Ph Reinders

  Als het open is, in, oktober, dan zullen we daar zeker weer even langs gaan voor het terras om zo met toch een klein beetje de lokale ondernemingen te steunen ook nog wat boodschappen doen als het kan.

 7. Sorry hoor, maar wind vanaf de oceaan en een vulkaan die al een tijd niets meer uitstoot, werklui die gewoon werken in Puerto Naos, hier speelt iets anders. Geld van de Europese Unie en Spanje mss.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven