Bootje draait rondjes voor de kust La Palma

Leerlingen van de middelbare school Eusebio Barreto in Los Llanos de Aridane hebben twee weken geleden een educatieve boot van het Oceanic Platform (PLOCAN) in zee gelaten.

Het zeilbootje Buche Salado II is uitgerust met GPS om informatie te kunnen verkrijgen over de stromingen van de oceaan, het weer en het milieu.

De  Buche Salado II bevindt zich nog altijd in de buurt van La Palma en is vast komen te zitten in een grote oceaanwervel. Met andere woorden, het educatieve zeilbootje draait rondjes.

Oceaanwervelstroom ten zuiden van La Palma.

Het is volgens de initiatiefnemer de eerste les voor de leerlingen van de middelbare school in Los LLanos. De reis over de oceaan van La Palma naar het Amerikaanse continent is geen rechte lijn.

De Oceaanwervelstroom is een normaal natuurlijk verschijnsel en kan maanden actief blijven. De Canarische stroom ontstaat door de combinatie van het enorme obstakel dat de Canarische Eilanden vormen voor de oceaanstromingen en de passaatwinden.

De oceanische wervelingen brengen voedingsstoffen uit de diepte omhoog die essentieel zijn voor de verspreiding van micro-algen en plankton, die beide de basis vormen van de voedselketen in de oceaan, waardoor grote wateroppervlakten die anders praktisch een waterwoestijn zouden zijn, veranderen in oases van leven.

De route van de Buche Salado II kan in real time worden gevolgd via de website van Educational Passages

Bron: bewerking nieuwsbericht eltime.es

Informatieve links: educationalpassages.org/

Volg de Buche Salado

2 gedachten over “Bootje draait rondjes voor de kust La Palma”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven