Valeria Castro, muziek van La Palma

Valeria Castro heeft dezelfde leeftijd als onze zoon en zat in dezelfde klas. Na de middelbare school en al die jaren samen in een lokaal volgt iedereen zijn eigen weg. De jeugd vliegt uit, vertrekt van het eiland om te studeren of blijft opzoek naar een toekomst op het vertrouwde La Palma.

Valeria Castro (foto: Alejandro García-Cantarero)

In de zomermaanden komt bijna iedereen weer even terug, om de geur op te snuiven van het eiland. Terug naar de familie en vrienden. De eilandjeugd treft elkaar op het strand, tijdens een barbecue en in de Passarela, een openluchtdisco die alleen in de zomer heel af en toe zijn deuren opent.

Van alle kids uit de klas van Mees zal Valeria ongetwijfeld de meeste verhalen kunnen vertellen. Ze bracht haar eerste muziekplaat uit en gaf optredens door heel Spanje, Madrid, Valencia, Las Palmas, Grenada. In New York speelde ze haar liedjes tijdens een Spaans muziekfestival.

Haar liedjes gaan over La Palma, de vulkaan, de familie. Ze zegt hierover: ´ Ik kom uit een kleine gemeenschap die bovendien door water is omgeven waardoor ik het leven anders begrijp dan mensen die zijn opgegroeid met veel meer prikkels om zich heen.`

Valeria Castro woont tegenwoordig in Madrid. ´ De afstand tot La Palma heeft de waarde van mijn thuis, het eiland en mijn mensen doen inzien. Het minste wat ik kan doen is het vastleggen en rechtvaardigen door middel van de liedjes die ik maak.`

De muziek van Valeria Castro is diep geworteld in La Palma en verbeeld de melancholie, levenslust en liefde die je kunt voelen zodra je aankomt op het eiland.

 

Meer informatie Valeria Castro

De muziek van Valeria Castro is te beluisteren op Spotify

 

4 gedachten over “Valeria Castro, muziek van La Palma”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven