De kustweg over de lava is gereed

Vliegen naar Mars is gemakkelijker dan een weg aanleggen over nog warme lava. Op La Palma is het gelukt.

De kustweg van Tazacorte met aansluiting op de weg naar Puerto Naos en de afslag naar het zuiden is gereed.

De blauwe lijn is de kustweg die vandaag wordt geopend.

Volg de borden
Om heel precies te zijn, de weg is klaar behalve het geplande deel door de buitenwijken van Tazacorte. Het is gemakkelijker om naar Mars te vliegen dan om de bewoners van Tazacorte te overtuigen van het voordeel van een weg langs of door hun huis. Reden waarom dit deel van de weg niet is aangelegd. De nieuwe weg vanuit Tazacorte is alleen te bereiken via enkele binnenwegen, volg de borden.

De nieuwe weg is 3,9 kilometer lang en bestaat uit een rijstrook in elke richting. De weg sluit aan op de LP-215 en vandaar op de wegen Tazacorte en La Laguna, en de LP-213, en vandaar op de LP-2 naar Puerto NaosCharco Verde en El Remo. De maximale snelheid is 70 kilometer per uur. De weg is belangrijk voor de bereikbaarheid van de plantages aan de kust.

De eerste werkzaamheden aan de kustweg, iets meer dan een jaar geleden.

Viaduct
2460 meter van het traject gaat over de lavastromen. Om de hoogte te kunnen overbruggen tussen twee lavastromen is er een viaduct gemaakt van 243 meter lang.

Vanwege de hoge temperaturen van enkele delen van de lavarivier zijn er materialen gebruikt die bestand zijn tegen extreem hoge temperaturen.

Het Project werd ontwikkeld met een duurzame aanpak, waarbij de steenmaterialen van de vulkaanuitbarsting werden hergebruikt in de taluds, het beton en het wegdek.

De verwachting is dat de hoger gelegen verkeersader van Laguna over de lava naar Las Norias eind juni gereed zal zijn.

Bron: eltime Foto`s: la prensa Canaria

Lees ook het dagboek over de vulkaaneruptie.

4 gedachten over “De kustweg over de lava is gereed”

 1. Dank je wel Siepko voor jouw info. Fijn om op de hoogte te blijven van de situatie op La Palma na de uitbarsting. Wat heeft die uitbarsting een groot gebied verwoest, vreselijk. Toch geweldig wat de mensen tot nu toe hebben hersteld, respect voor ze.

 2. Thijs Wolters.

  Mooi dat de weg van Tazacorte naar Puerto Naos (bijna) klaar is. Ik hoor hier in NL. dat Puerto Naos nog gesloten is ivm. giftige gassen. Hoe is de situatie daar nu? En dank voor je voortdurende informatie over La Palma.

 3. Heika Smook

  Geweldig voor het eiland dat de weg nu klaar is. Knap staaltje werk.
  Gr. Heika

 4. Egbert Delfos

  Positief nieuws voor díe inwoners die voor hun inkomsten afhankelijk zijn van een goede bereikbaarheid van hun inkomstenbron. Natuurlijk zijn er bij elke ingrijpend project voor- en tegenstanders. Dank je voor deze goede informatie.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven