Vakantie in augustus op La Palma

Augustus is op La Palma een vakantiemaand. Iedereen die vrij kan krijgen, neemt vrij. Bewoners van het eiland die moeten werken doen dat met zo weinig mogelijk inspanning. Wat dat laatste betreft, probeer ik me zo goed mogelijk aan te passen aan de eilandcultuur. Dat noemen ze integreren.

Weinig werken in augustus, een goed voornemen maar de komende dagen gedoemd om te mislukken.

La Palma Meteo,16.08.2021 8.00 uur. Links temperatuur, rechts luchtvochtigheid.

Koeling
Het kantoor van Oceaanzicht is de enige ruimte waar we beschikken over koeling. Het is de beste plek om de komende dagen te schuilen tegen de hittegolf die over het eiland trekt.

Volgens de voorspelling wordt het vandaag in El Paso meer dan 40 graden. Koel en zonder waterstraaltjes op mijn voorhoofd kun je in het kantoor vooral heel goed werken. Een ideale manier om tijdens de hitte het hoofd helder te houden.

Ik hoef me niet te vervelen in ons gekoelde kantoor. Er wordt weer volop geboekt. Vooral de rondreizen over het eiland zijn hot, of kan ik beter zeggen: cool? Al die wereldreizigers die bij voorkeur naar exotische bestemmingen reizen zoeken het avontuur dichter bij huis. Op La Palma vinden de avonturiers het perfecte alternatief.

Los Tilos, de jungle van La Palma.

Veilige jungle
Ons eilandje wordt niet voor niets een mini-continent genoemd. Het amazoneregenwoud is ongekend groot, het laurierbos op La Palma is maar klein. Toch kun je je op La Palma in het nevelwoud voor even het gevoel hebben dat je in een jungle bent. Een veilige jungle zonder slangen, malariamuggen, gele koorts en schorpioenen.

La Palma heeft de sfeer van Zuid-Amerika, bergen, strandjes en als je je ogen een beetje samen knijpt waan je jezelf op de hoogste top in de Himalaya. La Palma is de wereldbol in het klein. Ik weet dat ik overdrijf, maar dat komt door de warmte.

Sprinkhaan
De hitte, het is verlammend en de horizon is vertroebeld door het zand van de woestijn. Gisteravond in Los Llanos tijdens het eten van een tapa sprong er een sprinkhaan op tafel, meegekomen met de warme föhn uit Afrika.

Ik probeer zo weinig mogelijk te bewegen. Heel veel keuze is er niet. De wandelpaden zijn gesloten vanwege brandgevaar en als ik nu ergens geen zin in heb dan is het wel tegen een berg op wandelen.

Er zijn maar twee opties, of verkoeling zoeken aan zee, of mezelf opsluiten met de koeling aan in ons kantoor en werken.

Tekst: Siepko Wenning  Foto`s: La Palma Rondreis

Lees ook: Sterrenregen op La Palma en de paaltjesman is terug

10 gedachten over “Vakantie in augustus op La Palma”

 1. met ingang van woensdag gaan we weer genieten van het gastvrije len mooie La Palma!

 2. La Palma is de wereldbol in het klein dat is de waarheid je overdrijft helemaal niet Siepko

 3. Ik heb dit qua temperatuur nog nooit meegemaakt hier! Straks maar naar El Pilar denk ik, met dank aan een fijne huurauto;-)

  Gr,

  Niels

 4. Lennart Heide

  Wat ik me al een tijdje afvraag, is de waterval van Los Tilos na de droogte van voorgaande jaren weer helemaal terug in zijn volle glorie (lees: debiet) ?

 5. thérèse van de water

  hoi beiden: ik voel met jullie mee !! iig. hebben jullie ‘n koel kantoor ! Wij zijn één keer in augustus in ‘n huisje geweest, ook tijdens ‘n hittegolf, niets vermoedend: zonder airco. Bij binnenkomst liepen wij tegen ‘n muur van verzengende hitte aan , ademhalen kostte moeite, hoe te slapen? We hebben toen meerdere nachten op het dakterras op de ligbedden geslapen: een verademing: heerlijk onder de sterren…..(de sterrenval was toen al voorbij.)
  De grap was, dat we speciaal gekomen waren voor de druivenpluk: we hebben geen druif gezien; alles was verschrompeld en verdord.
  Siepko, sterkte met weinig bewegen !

 6. Dirk de Flandes

  Hopelijk geen bosbranden door de combinatie van de hitte ,droogte en eventuele wind. Fingers crossed

 7. Wat een temperatuur zeg. Gelukkig komt het jouw arbeidsproductiviteit ten goede begrijp ik. Ook heel
  Bijzonder

 8. Huub Vroomen

  Hee siepko, goed om weer wat van je te lezen vanaf dat mooie eiland. Dank weer voor het helder verslag. Groet Huub

 9. Dag Siepko en Marjan,
  Oei zó warm bij jullie zeg… bloedheet eigenlijk… Dat is denk ik toch meer uitzondering dan regel? Toen wij een paar weken geleden in juli in La Palma waren, was het heerlijk weer, elke dag schommelde het tussen 25 en bijna 30°. In elk geval is dezer dagen het weer hier in de Lage Landen helemaal anders, grijs en miezerig tot amper 15°. En zonet in het weerbericht vernomen dat sinds het begin van de waarnemingen hier in België het nog nooit zo’n natte zomer was… Dan toch liever zon en warmte op La Palma … Hopelijk vindt iedereen toch wat verkoeling en komen er geen branden.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven